5 доказано ефективни начина за почистване на бижута


5 доказано ефективни начина за почистване на бижута
Снимка: iStock/Guliver

Всички имаме поне един чифт любими обеци, които са толкова удобни, че можем да спим, да се къпем и да тренираме с тях. Което е чудесно до момента, в който след две седмици установяваме, че вече не изглеждат толкова чисти и блестящи. Време е да накарате бижутата си да искрят! Ето 5 начина как точно да го направите.

1. Микрофибърна кърпа

Ако бързате и се нуждаете от почистване на бижутата си веднага, пропуснете мокрото почистване и вземете микрофибърна кърпа. Кърпичките, подобни на тези, които се продават със слънчеви очила, са най-добрите, що се отнася до премахване на натрупано масло, мръсотия и отпечатъци. Избягвайте хавлиените кърпи, тъй като могат да надраскат повърхността на по-меките камъни и не полират добре.

2. Веро

Много бижутери ще ви кажат да използвате само малко сапунена вода, за да почистите скъпоценните си бижута. И не грешат! Най-добре комбинирайте и с мека четка за зъби. Течността ви трябва да съдържа около 250мл приятно топла вода с 5-6 капки веро. Потопете бижутата си и ги оставете да седят в сапунена вода за няколко минути. Когато мръсотията се разтвори, включете и четката „в играта“.

КАК ДА СЪЧЕТАВАТЕ ДРЕХИТЕ СПРЯМО ЦВЕТА НА КОСАТА

3. Водороден пероксид

Кислородната вода е нашият любим начин за почистване на всичко (не само бижута). И да, това включва дори най-скъпите бижута. Водородният пероксид не само работи като дезинфектант, но също така може да отмие мръсотия за нула време, без да повреди благородни метали или скъпоценни камъни.

4. Стерилизатор

Уредът за почистване на пара е инвестиция, която идва с пинсети за бижута, кошница и контейнер за остатъчна мръсотия. Но в случай, че не сте сигурни, обикновеният стерилизатор ще ви свърши чудесна работа. Имайте предвид, че предварителното накисване в сапунена вода или разтвор за почистване на бижута, ще направи ефекта ослепителен!

5. Бебешки шампоан

Никога не накисвайте перли или други порести камъни (като опал, корал, оникс и кехлибар). Потапянето им във вода всъщност ще ги накара да загубят блясъка си. Почистването им с много нежен бебешки шампоан и съвсем малко вода няма да навреди на семейните ви наследства. Просто направете необходимата течност и с четка за зъба или микрофибърна кърпа забършете отгоре.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама