Как да съчетавате дрехи спрямо цвета на косата


Как да съчетавате дрехи спрямо цвета на косата
Снимка: iStock/Guliver

По думите на експерта по имидж, консултант на различни знаменитост и автор на книгата „Променете дрехите си, променете живота си, Джордж Бреша, „всяка една дреха, която носите, казва всичко за вас и това влияе върху самочувствието ви. Намирането на гардероб, който ви кара да се чувствате уверени и красиви, е важна част от живота.“ И това твърдение не би могло да бъде по-вярно. Но за да блестите истински, трябва да вземете предвид цвета на косата си и да научите кои цветове работят във ваша полза.

ТЕНДЕНЦИИТЕ НА 2020: БЕЛИ КЕЦОВЕ

1.Тъмнокестенява коса

Тъмната коса е наситена и силна, така че цветовете, които подхождат най-добре, са тези, които са едновременно ярки и бляскави - фуксия, червено и тюркоаз. Неутралните цветове във вашата палитра са черно, сиво и бяло. Що се отнася до принтовете, използвайте ги разумно. Опитайте се да държите бежовите нюанси извън облеклото си, тъй като ще ви накарат да изглеждате бледи. Обърнете внимание и на пастелните нюанси – ако сте с по-матова кожа, не се притеснявайте да заложите на прасковени, лавандулови, розови и дори неонови тонове, но дамите с бяла кожа и тъмна кожа нека не се изкушават. Доста богат избор!

2. Руса коса

Русата коса изглежда страхотно с тъмно синьо и камел. Като цяло земните тонове са идеални за вас, както и пастели като светлосиньо, розово и прасковено. Ако искате да заложите на дрехи с щампи или печати, изберете по-малък принт.

Черното не е най-добрият избор, тъй като прави вашето присъствие по-малко забележимо, сякаш сте срамежливи. Пробвайте да го замените с цвят, близък до него в палитрата, като тъмносин или тъмносив.

3. Червена коса

Цветът ви никога няма да се счита за неутрален, както при блондинките и брюнетките. Тази гама е богата и дръзка, така че трябва да сте предпазливи с избора на гардероба си. Можете да носите земни, светли тонове като шоколад, корал, камел и най-вече зелено. Що се отнася до това какво да избягвате, пазете се от пастели - те не са подходящи за вашия наситен тон.

4. Черна коса

Цветовете, съответстващи на тази интензивност, ще бъдат най-големите ви съюзници, когато става въпрос за избора на облекло - черно, бяло, синьо, лилаво, зелено. От друга страна, избягвайте цветовете с приглушени вибрации, слабо наситени, които само ще ви накарат да изглеждате „измити“. Единственото изключение са много леките пастели, които могат да осигурят невероятен контраст с тъмната ви коса.

5. Сиво и платинено

Независимо дали искате да приемете промените, които идват с възрастта, или сте решили да боядисвате гривата си в платинен нюанс, няма от какво да се притеснявате, когато става въпрос за комбиниране на сребристи оттенъци. Просто опитайте с контрастни цветове като черно и бяло, богати нюанси като тъмносиньо, лилаво и лавандула. Други страхотни опции са нюансите на скъпоценни камъни като сапфирено-синьо и рубинено. Просто забравете за сиво и зелено и всичко ще е наред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама