3 причини да не носите ластик за коса на китката


3 причини да не носите ластик за коса на китката
Снимка: iStock/Guliver

Може би сте чували, че носенето на ластик за коса на китката може да бъде лошо за вашето здраве, но по-вероятно е да не сте обърнали особено внимание. Оказва се, че това не е просто лош навик, а наистина може да има негативен ефект.

1. Може да причини проблеми с кръвообращението

Когато поставите ластик на китката си, прищипвате кръвоносните съдове. Това пречи на нормалното движение на кръвта в тялото. В резултат на което има реален риск да развиете Синдром на карпалния тунел, който се проявява в продължителна болка и изтръпване на пръстите.

2. Може да доведе до опасна инфекция

Д-р Одри Коп от САЩ е един от лекарите, които са се сблъсквали с последиците от този навик. Негова пациентка е имала болезнена подутина на китката си, която не се повлияла от антибиотици. Стига се до операция, защото бактериите, намиращи се в ластика за косата, са проникнали в раната и са довели до тежка инфекция.

3. Разваля външния вид

Не на последно място, ластикът на китката е всичко друго, но не и стилен. По-добре изберете някоя елегантна гривна или часовник, които да пасват, а ако се притеснявате да не загубите ластика си за коса – закачете го за ключовете си.

Колагенът също помага за здравината на вашите стави, кожа и кости.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама