Бабини рецепти за нежно изсветляване на косата


Бабини рецепти за нежно изсветляване на косата
Снимка: iStock/Guliver

Ако сметнете всички пари, които харчите годишно за боя за коса, спрейове и други продукти, които обещават изсветляване на косата, ще забележете какво голямо перо от бюджета са. Освен това, много от тях могат да увредят косата ви заради всички химикали, които съдържат. За щастие има и други възможности, които са не само естествени, но и точно толкова ефикасни.

1. Чай от лайка и лайм

Лайката е често срещано растение, което има много ползи за здравето и, разбира се, за красотата. Имате нужда от 2 чаши вода, 5 торбички чай от лайка, 2 супени лъжици сок от лайм. Сварете цялото количество чай и когато получите сравнително концентрирана течност, добавете сока от лайм. Изчакайте да изстине и изсипете течността в бутилка със спрей. Нанесете го равномерно върху цялата си коса, изчакайте да изсъхне, а след това нанесете балсам и изплакнете. Ще видите разлика само след 2-3 употреби.

2. Канела и балсам

Канелата е често срещана съставка в редица продукти, предлагани на пазара, защото освен всичките си предимства, нейният аромат е уникален. За тази рецепта ви трябват 3 супени лъжици канела на прах и 1/2 чаша балсам. Разбъркайте добре, докато получите гъст крем. Нанесете го върху косата и оставете да действа 3 до 4 часа. Измийте и изплакнете обилно.

ТЕНДЕНЦИИ ПРИ КОСИТЕ ЗА ЛЯТО 2020

3. Оцет

Можете лесно да изсветлите косата си и с помощта на оцет, без да се налага да харчите пари и най-вече без да използвате химикали, които биха могли да причинят необратими щети на скалпа ви. Трябва ви 1 част бял или ябълков оцет за всеки 6 части вода. Оставяме мерките на вас, в зависимост от гъстотата и дължината на косата. Нанесете и оставете за 15 минути. Изплакнете с топла вода.

4. Безалкохолна бира

Бирата е богата на витамин В, който поддържа косата здрава. Когато обаче съдържа алкохол, ползите от него се губят. Ето защо е много важно да изберете безалкохолен вариант, така че да не изсушавате. Измийте косата си с чаша безалкохолна бира. Нежно масажирайте главата си. Оставете да преседи 10 минути. Изплакнете обилно, за да отстраните всички остатъци. Можете да повтаряте тази процедура повече от веднъж седмично, като 4-5 изплаквания са достатъчни за задоволителен ефект.

КАК ДА СЕ БОЯДИСВАМЕ САМИ (ВИДЕО)

5. Мед, оцет и лайм

Медът е богат на антиоксиданти. Той помага с излишния себум, прави я блестяща, а също така и изсветлява. Загрейте 250мл вода на котлона и добавете 2 супени лъжици мед. Когато смества заври, махнете от котлона и сложете 2 супени лъжици ябълков оцет и половин лайм. Разбъркайте добре и сложете сместа в хладилник за няколко минути. След като изстине, нанесете върху мократа си коса. Масажирайте главата си и я оставете да действа 20 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама