5 трика, с които да изберете правилните обувки на ток


5 трика, с които да изберете правилните обувки на ток
Снимка: iStock/Guliver

Поговорката "Трай, бабо, за хубост” важи с пълна сила, когато става дума за любимите ни обувки с висок ток. За съжаление, удоволствието да се извисяваме на поне 10 сантиметра над земята взима своите жертви, които в случая се оказват подутите ни и болезнени крака. Има обаче някои "златни” правила, които е препоръчително да се спазват при покупката на високи токчета. Ето за какво трябва да внимавате, преди да се сдобиете с онези "прекрасни обувки, които ви чакат на витрината”.

1. Обърнете внимание на наклона

Правилната извивка е един от важните фактори, които определят дали дадена обувка ще ви е удобна. Да, всички харесваме изящните модели на Лубутен, но дори самият дизайнер признава, че носенето на неговите творения граничи с огромна саможертва и смелост. Затова, ако нямате някой наистина специален повод, доверете се на удобен модел, който да има поне няколко сантиметра платформа в предната част.

2. Не пропускайте силиконовите възглавнички

Знаете ли, че едва 20% от тежестта на женското тяло се поема от петата? Останалите 80% се озовават директно върху нежната предна част на стъпалото. Ето защо силиконовите възглавнички или тези от мемори пяна са чудесен начин да облекчите натиска и да се презастраховате от появата на неприятни мазоли.

3. Търсете гъвкавост при подметката

Когато пробвате даден чифт, не обръщайте внимание само на моментното удобство. Проверете внимателно дали подметката е поне малко гъвкава, или е твърда като дъска. Вторият вариант определено не е препоръчителен, ако възнамерявате да прекарвате цял ден с въпросните обувки.

4. Помислете за "интериора”

Когато възнамерявате да се сдобиете с нов чифт обувки, най-добре да разсъждавате сякаш ви предстои покупка на ново легло… за краката. Вътрешността трябва да бъде също толкова впечатляваща, колкото и външният вид. Естествената кожа например ще се „напасне” по стъпалото ви само след няколко носения и няма да запарва. За сметка на това, всички изкуствени материи могат да доведат до куп неприятности – изпотяване, гъбички, досадно плъзгане при ходене и какво ли още не.

5. Заложете на качество, а не на количество

Няма начин поне веднъж да не сте си мечтали тайно за колекцията от обувки на Кари Брадшоу. Но какъв е смисълът да се запасявате с 10 или 20 чифта, ако намирате оправдание да не носите всеки един от тях? Качествените обувки понякога могат да струват наистина 2 или 3 пъти повече, но по-добре се лишете от някое друго удоволствие и инвестирайте в професионалната изработка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама