54-годишната модна икона на Instagram


54-годишната модна икона на Instagram
Снимка: Instagram

"Да бъдеш млад означава да бъдеш предизвикателен". За колко от вас важи това? "Останете забележими! Щом жените преминат определена възраст, вече никой не ги гледа. Не вземам това предвид. Все още нося дрехите по забавен начин. Не трябва да изчезвам", споделя мнението си пред Vogue ливанският 54-годишен модел Грейс Ганъм. Тя се чувства млада, защото така иска. Защо сама се определя. Защото обича да е различна и предизвикателна. Защото обича да преоткрива себе си. И съветва всички жени да го правят.

Грейс е от ливански произход и е микробиолог по професия. Всъщност е била до преди две години, когато се премества с 22-годишната си дъщеря Cheyenne в Канада, за да даде нов старт на кариерата и живота си. Макар и на 52 тогава, Ганъм не се страхува да преследва най-голямата си мечта – да пътува из целия свят като модел. И това се превръща в съвместен проект на майка и дъщеря, които стъпкват стереотипите в модната индустрия, пращат общоприетите социални норми да вървят по дяволите и откриват Instagram акаунт за Грейс. Той се превръща в нейния стилен дневник; няма нито един хаштаг, а само иновативни тоалети, смеска между Gucci и Céline, допълнени от сребърните коси на нашата героиня. Дали това е достатъчно да направи Грейс Ганъм следващата модна икона? ДА!

Вижте тази публикация в Instagram.

Back to beige

Публикация, споделена от Grece Ghanem (@greceghanem) на

Ако разгледате портфолиото й, сами ще се убедите, че тя има вроден усет за мода. За нейната собствена мода, която не е присъща за никой друг. Мода, спряла се между ерата на ретро облеклото на луксозните марки и съвременният дух на по-разпространените тенденции. Ще разпознаете модела по късата прическа, големите очила и изисканите oversize аутфити, износени от любовта, не от времето. Нищо в дрешника на Грейс не се носи по веднъж. Нищо не се хвърля, тя все още пази дрехи от времето, когато е била ученичка в Бейрут в началото на 80-те години. Ще забележите Balenciaga, Acne Studios, Céline, смели бижута и много десени. „Винаги гледам всичко, което вече имам. Не купувам само защото е тенденция“, споделя фешънистата и обяснява какво е нужно, за да построиш гардероб, който ще устои на времето: а именно – класически дрехи, които никога не излизат от мода. А към тях тя добавя по нещо ново, но все толкова вечно. Забърква всичко и получава магия – въпреки че забелязваме силното излъчване на тоалетите й, виждаме Грейс да блести по-силно от тях.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НЕЯ ТУК!

Вижте тази публикация в Instagram.

It is all in the details!

Публикация, споделена от Grece Ghanem (@greceghanem) на

Вижте тази публикация в Instagram.

Spotted! 💃🏻

Публикация, споделена от Grece Ghanem (@greceghanem) на

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама