7 модни тенденции, наложени от принцеса Даяна


7 модни тенденции, наложени от принцеса Даяна
Снимка: Getty/Guliver

Дори 24 години след смъртта ѝ, принцеса Даяна продължава да бъде обожавана заради свободния си дух и начина, по който е успяла да го прояви в старомодното кралско семейство. Нейната изключителна личност прозира и в стила ѝ на обличане, който се превръща в нарицателно за добър моден усет. Дори съвременните стилисти днес намират вдъхновение в някои от визиите на принцеса Даяна. А ето и кои са най-емблематичните тенденции, които Даяна налага.

1. „Байкър“ шорти

Мислим си, че този тренд навлезе чрез всички блогърки и модни инфлуенсърки, но истината е, че именно прицеса Даяна представя на света байкър шортите.

2. Смесване на стилове

Даяна знае как да изглежда стилно, дори в спортни тоалети, в съчетание с нещо по-традиционно и елегантно. Суичър с блейзър е една от любимите комбинации на Даяна. Тази донякъде хулиганска визия често е допълвана от маратонки.

6 НЕПОДОЗИРАНИ ФАКТА ЗА СВАТБАТА НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА

3. Пастелни тонове

Даяна обича ярките цветове и никога не се е страхувала да ги носи, но налага пастелните цветове и нежни материи, като дантела, шифон и коприна. Тя ги носи както в ежедневието, така и по време на приеми.

4. Червен маникюр

Може би ви се струва, че няма нищо особено в червения лак, но според кралския протокол жените от семейството могат да носят лак само в нюд нюанси. Червеният лак на Даяна демонстрира нейната смелост и показва възгледите ѝ за живота.

5. Овърсайз пуловери

Още една тенденция, която си мислим, че е от скоро, но всъщност идва от 80-те години на миналия век.

6. Асиметрични рокли

Даяна рядко носи дълги рокли с деколте. За сметка на това, често избира асиметрични модели, които се налагат като нейна запазена марка.

7. Смели цветови комбинации

Даяна е голям фен на контрастните цветове. Дръзките комбинации между червено и розово, ораанжево и лилаво са любими на принцесата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама