Armani представи първата си круизна колекция (видео)

  • Armani представи първата си круизна колекция (видео)
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 29.05.2019 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Джорджо Армани е един от дизайнерите, който през годините държеше да остане настрана от тенденцията на известните брандове да организират зрелищни представяния на своите междинни колекции в далечни места. Или поне до тази година, когато италианецът реши да се качи на борда на круизите и да заведе своите почитатели не къде да е, а в неговата стара любов – Япония.

Връзката на дизайнера със страната на изгряващото слънце датира от 1982 г., когато той за първи път се озовава в Източна Азия и съвсем очаквано се влюбва, но не в някоя местна дама, а в културата и красотата на този толкова различен свят. Япония на свой ред му отговаря с искрена любов и Armani бележи възход, какъвто никоя друга марка не е имала в островната държава.

Освен дестинацията локацията за първото му круизно ревю също не е избрана случайно, на 24 май най-старият музей в страната – Националният музей на Токио, който е пазител на най-ценните и редки колекции на японското и азиатското изкуство, се превърна в своеобразен моден подиум. А колкото до самото шоу – то съвсем очаквано бе в абсолютен ала Армани стил. Въпреки че беше първи круиз, нямаше пищна украса, пиротехника, огън, дим и мощни звукови ефекти. Всъщност нямаше и нужда от никое от изброените неща, защото на Armani му стигат само много светлина, естетическо присъствие и витаещо дори във въздуха усещане за неподражаем стил. Някак въздушно и много извисено, всичко друго е твърде земно за да му приляга!

Трябва да признаем, че има нещо, благодарение на което този човек прави дрехите да изглеждат едновременно безтегловни, ефирни и толкова запомнящи се, без да бъдат непременно провокативни. Балансът, който дизайнерът успява да създаде между изчистените силуети и ексцентричния нюх, е всъщност това, което успява да запази хармонията и естетиката във всеки тоалет на бранда.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОЛЕКЦИЯТА ТУК!

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.