Armani спира да използва естествен косъм


Armani спира да използва естествен косъм
Снимка: Getty Images/Guliver

Световноизвестната италианска модна къща Armani обяви, че повече няма да ползва кожа с естествен косъм в продукцията си.

Armani ще премине към изпълнението на това решение, което включва всички видове кожа с косъм, в това число и заешката, от сезон есен-зима 2016.

"Имам удоволствието да съобщя, че "Армани Груп" взе твърдото решение да прекрати употребата на кожа с косъм в продукцията си,“ обяви Джорджо Армани.

"През годините технологиите напреднаха до такава степен, че вече имаме на разположение работещи алтернативи, благодарение на които жестоките практики по отношение на животните стават ненужни.В продължение на един положителен процес, започнал отдавна, днес моята компания прави огромна крачка напред с мисъл за грижата и опазването на околната среда и животните.“

Armani преминава към тази нова политика след сътрудничество с Fur Free Alliance, международна коалиция от над 40 организации за защита на животните, обединили усилията си, за да прекратят експлоатирането и избиването на животни заради козината им. Като член на Алианса, "Четири лапи" приветства Армани за решението да прекрати изцяло употребата на кожа с естествен косъм в продуктите си.

"Изключително щастливи сме, че Armani е поредната голяма модна компания, която изпраща категорично послание срещу употребата на кожа с косъм и по този начин спасява хиляди животни от изключителна жестокост", споделя Томас Питч, специалист по диви животни към "Четири лапи“.

"За жалост използването на кожа с косъм в декорацията на якета и чанти е все още процъфтяващ бизнес с приходи от милиони и надеждата ни е, че още много големи модни къщи ще последват примера на Armani.

По-голямата част от кожата с косъм, използвана в модната индустрия, идва от ферми, в които диви животни се отглеждат в тесни клетки и се умъртвяват по особено жесток начин – чрез задушаване с газ или електрошок. Също така, производството на такъв вид кожа води до значителни щети за околната среда, тъй като в процеса на обработване се използват вредни химикали.

Armani се присъединява към редица модни къщи, които не използват кожа с естествен косъм, като Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein и Stella McCartney и по този начин признава съображенията от морално естество на едно ново поколение потребители.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама