Как се е променил банският през годините


Как се е променил банският през годините

Лято е и вече сме извадили банските си от гардероба, готови за басейна и плажа. В днешно време има голямо разнообразие по магазините, затова понякога е доста трудно да изберем перфектния. Той трябва да ни е удобен, да подчертава предимствата и да прикрива недостатъците ни.

Днешните бански в повечето случаи разкриват почти всичко - нещо, което е щяло да шокира хората преди един век. Предлагаме ви да видите всъщност как се променил банският костюм през годините.

19-ти век

Елече, пола с обръч, дълги чорапи и шапка. Жените са били напълно облечени през 19-ти век.

 

 

 

1900-та

Жените са ходили на плаж, носейки такъв бански в началото на 20-ти век. Той се е състоял от кюлоти, къса рокля и боди. Това облекло е било смятано за провокативно.  

 

1910-та

Актрисата Анете Келерман шокирала обществото, носейки прилепнал цял бански. Тя дори е била арестувана веднъж.

 

1920-та

Едно десетилетие по-късно показването на голи ръце и крака не било забранено. Все пак имало органичения и късите панталонки трябвало да бъдат с правилната дължина. Банският вървял и с шапка.

 

1930-та

Време за експериментиране с дизайн, материи, цветове и принтове. Банските били създавани с цел да подчертаят женското тялото колкото се може повече.

 

1940-та

Като цяло банският през това време е бил доста скромен.

 

1950-та 

През 1946 дизайнерът Луи Реард създал бански от две части, които нарекъл "бикини", на името на Атол Бикини, място, където са били извършвани много ядрени теста. Хората се шегували, че този бански "разкривал всичко за момичето, което го носело, освен майчиното й име".

 

1960-та

През 1962 година момичето на Джеймс Бонд Урсула Андрес носи бял бански, който бързо става култов.

 

1970-та

Дизайнерите представили бански костюми с долнище тип прашка.

 

1980-та

Банските спрели да се смаляват, затова дизайнерите започнали да експериментират с различни стилове. По това време хит било дълбокото деколте.

 

1990-та

Образите на прекрасните актриси от известния сериал "Спасители на плажа" били изключително популярни през 90-те. Кой не помни червения цял бански на Памела Андерсън? Така започнала спортната тенденция.

 

Днес

Днес имаме голямо разнообразие от бански костюми - цели, ретро, изрязани, трикини.... за всеки по нещо. И най-важното - може да носим спокойно всичко, без да бъдем одумвани. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама