Каква шапка да изберем според формата на лицето

  • Каква шапка да изберем според формата на лицето
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 10.07.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Обичаме шапките не само защото ни защитават от слънцето, а и заради романтичната нотка, която добавят към визията ни. Разбира се, за да изглеждаме стилно с този аксесоар, трябва да го изберем много правилно. Ето и как да преценим коя шапка е точната за нас в цялото море от многообразие.

Ако лицето ви е кръгло – болеро или "лодка"

Всички модели с твърде висока "корона" като федора могат да добавят допълнителен акцент върху бузите. Вместо това, изберете шапка с плоска форма, която да тушира по-пухкавото лице.

Ако лицето ви е овално – "лампа"

Овалните лица от край време се смятат за идеал за красота. На тях им отиват както почти всички прически, така и шапки. Въпреки това, моделите тип "лампа" се характеризират с наклон надолу, който е чудесен за създаване на баланс и илюзия за по-дълго лице.

Ако лицето ви е квадратно – широка периферия "флопи"

Точно както ъгловите форми добавят структура на по-кръглите лица, така и "по-разлетите" модели омекотяват силните черти на челюстта. Бонус точки ще ви донесат широките панделки или интересни детайли по периферията.

Ако лицето ви е сърцевидно – федора или панама

Определено имате широко поле за изява! Все пак, е добре да избягвате твърде големите или малки форми, които могат да акцентират върху брадичката ви. Тези класически мъжки модели изглеждат секси, актуални са и са точно "златната среда" между обемните периферии и малките кокетни модели.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.