Armani рекламираха документален филм по време на Седмицата на модата в Милано


Armani рекламираха документален филм по време на Седмицата на модата в Милано
Снимка: Getty Images/Guliver

Премиерата на документалния филм „Милано: Историята на италианската мода отвътре“, режисиран от носителя на награда „Еми“ Джон Маджио, се състоя малко след ревюто на модна къща „Армани“ в неделя в рамките на Седмицата на модата в Милано.

Документалният филм, който ще излезе онлайн по-късно тази година, отдава чест на Джорджо Армани, основателят на модната къща, заради приносите му в миланската прет-а-порте мода през 80-те – най-вече благодарение на известното деконструирано сако, което актьорът Ричард Гиър носи в „Американски жиголо“.

„Модата ми помогна да порасна и да стана човек. В началото не беше лесно, защото не се чувствах готов, но постепенно събрах смелост и поисках да се превърна в нещо значимо“, каза Армани в деня на премиерата.

Продуцентът на филма Алън Фридман нарече 88-годишния дизайнер „човека, без когото Милано нямаше да бъде столицата на модата днес“.

Филмът разказва и за съревнованието между Армани, известен с класическата си елегантност, и Джани Версаче – дизайнерът, който създаде титлата „супермодел“, и контрастира на Армани със своите отявлено секси колекции.

Кадри от филма показват срещи между бившия творчески директор на "Gucci" Том Форд и бившия главен изпълнителен директор на модната къща Доменико Де Соле, на които те обсъждат опитите за сливане на "Gucci“ и „Versace“. Опити, които в крайна сметка се провалят след убийството на Джани Версаче през 1997 г.

По-късно къща „Gucci“ е купена от френския конгломерат Керинг, а „Versace“ днес е част от американската компания „Капри холдинг“. В резултат на това Италия не успява да създаде своя собствена модна корпоративна група, която да се съревновава с Франция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама