Balenciaga подкрепи Украйна на Седмицата на модата в Париж (СНИМКИ +ВИДЕО)


Balenciaga подкрепи Украйна на Седмицата на модата в Париж (СНИМКИ +ВИДЕО)
Снимка: Instagram

През последните седмици светът сякаш функционира в паралелни вселени. Докато едни се наслаждават на Седмица на модата в Париж от първите редове, други са с разрушени семейства, разбити мечти и бягат от войната. Творческият директор Balenciaga, Демна Гвасилия, реши да обедини тези два свята на последното си ревю.

В студен, тъмен самолетен хангар в края на Париж, Демна построи огромен снежен подиум и пусна буря. С вятъра се бореха мъже и жени с наведени глави, стискащи изкуствени торби за боклук, привидно пълни с вещи, и големи черни палта, които хвърчаха около тях. Неколцина трепереха по боксерки и тънки рокли, които се вееха назад. Музиката бе прекъсвана от тътена на бомби и светлини, които проблясваха в затъмненото небе.

Зад стъклото публика гледаше, стискайки сини и жълти тениски. На всяка седалка, заедно с бележка от дизайнера, беше оставен и лист с украинско класическо стихотворение на Александър Олес — молитва за сила за Украйна.

В бележката Демна, който по народност е грузинец, пише: „Войната задейства болката от минала травма, която нося в себе си от 1993 година, когато същото се случи в моята страна и аз станах завинаги бежанец. Завинаги, защото това е нещо, което остава с теб. Страхът, отчаянието, осъзнаването, че никой не те иска.”

Така една колекция, първоначално замислена като коментар за изменението на климата - тема, която Демна започна да изследва преди пандемията - се превърна в изключително мощен отговор на войната.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама