Барок и модернизъм от Chanel за Есен/Зима 2014


Барок и модернизъм от Chanel за Есен/Зима 2014

Семплост и барок - Карл Лагерфелд обедини два на пръв поглед противоположни стила в колекцията си висша мода за Chanel, представена в Париж, предаде АФП.

Той съчета дантели, пера и бродерии с модернизъм.

Гостите, свикнали с екстравагантни декори, този път бяха в светъл апартамент в памет на Льо Корбюзие. Архитектът "в началото на 30-те години на миналия век направи един апартамент на "Шан-з-Елизе", изцяло от бетон, но с барокови елементи, като камина и огледало на терасата" - разказа Карл Лагерфелд.

"Корбюзие във Версай " е темата на колекцията. Замъкът на Краля Слънце определено е бил вдъхновение на дизайнера.

При Chanel роклите, дори и булчинската, са от неопрен - материала, който се използва за костюмите на водолазите.


Обемът на полите се постига не с кринолин, а с отливки. Бродериите са навсякъде, но някои са от цимент. Това не пречи манекенките да са с джапанки и с каскети с козирка на врата. И те са бродирани, но все пак това са джапанки и каскети.

Още през януари в колекцията си висша мода Карл Лагерфелд обу манекенките в маратонки. Посланието е, че висшата мода се подмладява.

Тайорът за ежедневието е изчистен. Полите са широки и се носят върху бермуди.


За вечерта клиентките на модната къща имат голям избор. Дългите рокли са много - с червено бюстие, бяла рокля с барокови бродерии в злато или сребро, рокля с пищна сива пола и луксозен топ.

Сред гостите на ревюто на модната марка бяха Дакота Джонсън, която играе главната роля в екранизацията "Петдесет нюанса сиво" и Кристен Стюарт, която изненада присъстващите с новата си по-къса прическа.

Източник: БТА

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама