Блясък, пайети и доза лудост на Мет Гала 2019


Блясък, пайети и доза лудост на Мет Гала 2019
Снимка: Getty Images/ Guliver

Ако модата някога е следвала логична нишка, то тазгодишната Мет Гала ще ви убеди в обратното. Темата, под която снощи се проведе събитието, бе "Лагер: Бележки за модата". Разбира се, не лагер в смисъл на спални чували и палатки, а лагер като преувеличено обобщение. Изложбата е вдъхновена от есето на Сюзан Сонтаг от 1964 г., което определя лагера като "любов към неестественото, на изкушението и преувеличението".

Модният лагер може да бъде хумористичен, ироничен или просто екстремен по своята природа, което означава, че вече можете да сте сигурни, че Лейди Гага "открадна шоуто" тази година. Все пак, тя беше част от организаторите, а цялото събитие бе спонсорирано от Gucci.

Знаехме, че русокосата носителка на "Оскар" ще се чувства на място в целия този лагер, но не очаквахме да се превърне в жива руска кукла за случая. Тя привлече вниманието с огромната си рокля в цвят фуксия, обкръжавана от костюмирани мъже с чадъри.

Но съвсем скоро тя започна да се преобразява. Буквално! Преструвайки се, че върви по стълбите, Лейди Гага започна да се съблича, позирайки пред онемелите фотографи. Нима има друга звезда, която може да си позволи да се появи на събитие с 3 рокли наведнъж? Третата й визия бе секси розова рокля, но и тя не се задържа дълго, тъй като Гага реши да заложи на ексцентрично бельо като ауфит за вечерта.

Ето и кои са другите звезди, които се отличиха на изложбата, включваща над 200 модела дрехи, скулптури и картини от 17 век до днес.

Тъй като темата на вечерта предполага известно въображение и импровизация, модните критици класифицираха най-добрите и най-несполучливите тоалети спрямо техния прочит в контекста на "Лагера". Карди Б определено бе схванала идеята. Тя изглеждаше като героиня на Disney с тоалета си на Thom Browne за Moschino.

Кайли и Кендъл Дженър също намериха място сред отличниците на вечерта, и двете облечени в рокли на Versace, препращащи ни към 70-те години на миналия век и стила на Шер.

Селин Дион зашемети всички критици с ръчно правената си рокля на Oscar De La Renta. Сребърното произведение на изкуството е било избродирано от 52 шивачи и е отнела над 3000 часа.

Емили Блънт в Michael Kors Collection и Дженифър Лопес в рокля на Versace също бяха разкодирали посланието на вечерта добре.

За съжаление, имаше и звезди, които в опита си да бъдат оригинални, бяха прекрачили границите и визиите им бяха по-скоро фрапиращи и лишени от усет за мода. Кейти Пери бе една от тях с меко казано фрапиращата си "рокля" на Moschino. Въпреки че демонстрира отлична форма, Гуен Стефани не се бе постарала достатъчно за идеята на събитието. Стилна, но наистина далеч от темата, се оказа и Деми Мур.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама