Chanel представи занаятчийската си колекция (СНИМКИ)


Chanel представи занаятчийската си колекция (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Френската луксозна марка Chanel пренесе ежегодното си ревю, посветено на занаятчийската работа на бранда, на дъждовна улица в Северна Англия, предадe "Ройтерс".

Сред гостите, които присъстваха на представянето на специалната колекция в Манчестър, бяха актьорите Тилда Суинтън, Хю Грант и Кристен Стюарт, режисьорката София Копола, моделът Алекса Чънг, британският рапър Ейч, Шарлот Казираги. Те се събраха на участък от манчестърската улица "Томас" под прозрачен навес, докато наблизо скандираха протестиращи, подкрепящи палестинците.

Скоро музиката заглуши протестните скандирания и модели с прически, вдъхновени от 60-те години на миналия век, "завладяха" тротоара в момичешки интерпретации на характерните за марката ансамбли от туид в яркорозово, оранжево, небесносиньо, ябълковозелено, съчетани с обувки "Мери Джейн" на нисък ток.

Годишното събитие представя дантели, бродерии и други занаятчийски изработки, произведени в комплекса от специализирани работилници на Chanel в северните покрайнини на Париж.

Връзката на Манчестър с модата датира от 18-и век, когато градът е бил центърът на британската текстилна индустрия. Той е известен с приноса си към британската поп култура, спорт и мода.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама