Чифт очила за всеки вкус… и за всеки повод


Чифт очила за всеки вкус… и за всеки повод
Снимка: KWIAT

Едва ли има човек, който да не е на мнението, че времето, в което очилата се носиха само от функционална гледна точка, е отдавна оставено зад гърба ни. Когато са създадени първите очила от венецианските майстори на стъкло през 13-ти век, за рамки, чиято единствена цел е била да придържат стъклата, са използвали основно природни елементи като кост, метал и кожа. Тогава хората не са се интересували от дизайна, формата или големината на очилата, а от възможностите, които им дават. Да могат да четат по-лесно, да виждат по-надалече – всичко, което до момента им се е струвало невъзможно!

С времето, обаче, тенденциите се изменят и те носят промени във всеки един аспект от живота ни. Вече очилата не са просто функционален елемент от ежедневието ни, който да ни помага да виждаме по-лесно или да ни предпазва от лъчите на слънцето. Те се превръщат в начин на изразяване на личността, в символ на вярвания и убеждения, а можем да ги наречем дори и показател на статус по социалната стълбица. Днес, очилата са широко достъпни за всеки, а изобилието от марки и модели, размери и цветове прави избора все по-труден. Но нека ви зададем един много прост въпрос – защо изобщо трябва да се ограничаваме до избора на само един чифт?

Очилата като аксесоар, а не като инструмент

Със сигурност в гардероба си имате повече от един чифт панталони, повече от една риза и едва ли ще притежавате само един чифт обувки. Ако си даваме свободата да избираме дрехи и обувки, които да подхождат на различните сезони, за различните ни активности и занимания, то тогава защо да имаме само един чифт очила? И до днес много хора се ограничават в притежаването на един до два чифта слънчеви очила, а за хората, носещи диоптрични рамки, шансът да имат повече от един чифт е много малък. Някои от причините за този феномен могат да бъдат навикът на човек да носи едно и също нещо, което обича, или просто силна привързаност към конкретен модел очила. Разбира се, финансовата гледна точка винаги съществува като фактор, но при такова изобилие от рамки и очила лесно можете да намерите нещо подходящо за вашия вкус и във вашия ценови клас.

Невидимата бариера на избора на само един чифт очила или рамки често ни кара да бягаме от различното и да избираме класически модели, които да подхождат на всичко. Черното е елегантен нюанс, който лесно се комбинира с всеки цвят от палитрата. И определено е един от най-често избираните за слънчеви очила и диоптрични рамки. Но наистина ли искаме всеки ден да носим едни и същи черни рамки?

Представете си прекрасен слънчев ден. Искате да облечете любимата си жълта риза, комбинирана с класически бели панталони и бели обувки. Изключително пролетен или летен тоалет! И точно преди да излезете от вкъщи посягате към нощното шкафче за диоптричните си очила, където ви очаква черната рамка, която мислихте, че ще подхожда на всичко. Именно за да не попадате в такива ситуации, ви препоръчваме българската марка очила KWIAT – те имат очила за всяко лице и със сигурност ще можете да си изберете поне 2 чифта очила, които да можете да сменяте в зависимост от ситуацията и предпочитанията ви.

Не мислите ли, че е време да освежите „гардероба“ си и да добавите в него още един или два чифта нови очила? Все пак сме убедени, че никога няма да са излишни! Не пропускайте да разгледате новата колекция слънчеви очила и диоптрични рамки KWIAT. И този път се опитайте да не се ограничавате!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама