Дамска ежедневна чанта. Какво да изберем?


Дамска ежедневна чанта. Какво да изберем?
Снимка: ccc

За дамите е трудно да изберат подходящата дамска чанта. Това е резултат от наличието на множество модели, размери и стилове. Но това е аксесоар, който е задължителен за всяка жена, защото не само служи като моден елемент, но и е изключително практичен. В него побираме всички неща, които са ни нужни, за да са на една ръка разстояние от нас по всяко време. Как обаче да изберем перфектната дамска ежедневна чанта?

Как да изберем дамска чанта според размера?

Ако търсите дамски чанти, на ССС ще намерите огромна селекция от качествени предложения от различни марки, всички първокласни. Обаче ще видите, че има разлика в размерите на продуктите. За да намерите перфектната дамска чанта, трябва да се съобразите с това колко пространство ще ви е необходимо.

Например, ако носите само телефон и портфейл, то тогава ще ви е нужна по-малка чанта. Но пък ако трябва да сложите вътре и зарядно, лекарства, продукти за дамска хигиена, гребен, тефтерче и други необходими вещи, значи чантата, която ще изберете, трябва да е по-голяма по размер.

Как да изберем дамска чанта според фигурата на тялото си?

Когато търсите дамска чанта, помнете, че освен практичност, тя носи и стил към визията ви. За да оформите перфектния външен вид, трябва да съобразите всички елементи от облеклото си с фигурата на тялото си. Когато става въпрос за чанти, тук важни са размерът на дръжките и обемът на чантата. Например, ако имате обемен бюст, не си купувайте голяма чанта с къси дръжки, която да носите на рамо, защото само ще подчертае големината на гърдите ви. Същото е валидно и за дами, които са със широки рамене. Ако обаче имате голям ханш, тогава дългите дръжки, при които чантата стига до ханша ви, не са препоръчителни.

Как да изберем дамска чанта според ситуацията?

Така, нужна ви е ежедневна чанта? Добре, можете да откриете такава както в онлайн магазините на ССС, така и във физическите им магазини. Когато обаче влезете в тях и разгледате селекцията, ще видите множество модели. Вече видяхме няколко елемента, които да ни помогнат в избора, но искаме да обсъдим още нещо – а именно, ситуацията.

Добре, помислете за какви поводи ще използвате своята дамска чанта. Дали ви трябва за работа и каква е длъжността ви – имате множество бизнес срещи, работите предимно в офиса, не се срещате много с клиенти, или пък редовно провеждате мероприятия? Тогава стилът на чантата трябва да е по-елегантен и по-стилен и е препоръчително да избягвате екстравагантността.

Но пък е възможно да ви е нужна чанта, която просто да носите навън, когато излизате с приятели, отивате до магазина, ходите на пазар и т.н. В такъв случай можете да заложите на какъвто модел желаете, стига той да се вписва в цялостния ви стил. Не е никакъв проблем да заложите на екстравагантността, на ярките цветове, на забавните десени, на допълнителните украшения.

Помислете и кой модел ще е по-практичен за вашите задачи – дали този с къси презрамки, които се носят на рамо, или пък модел с дълги дръжки, които се прехвърлят през тялото. За бизнес дами и по-спортни личности, вторият вариант може да е доста добро решение. Той обаче не е отличен избор, ако ханшът ви е по-обемен и искате да прикриете тази черта. Както вече подчертахме по-горе, чантата може да подчертае обемните части на тялото, затова съобразете стила на чантата и фигурата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама