Дамските чанти, без които не можем


Дамските чанти, без които не можем
Снимка: iStock/Guliver

Как се чувства една жена без дамската си чанта? Вероятно неудобно гола. В малките и големи дамски чанти, които никога не са достатъчен брой в гардероба, се крият най-големите дамски тайни – от козметиката до малката отварачка за вино, за да сме красиви или независими, според настроението.

Така че колкото и несуетна да е една жена, тя все пак има своята любима дамска чанта, често избирана с по-голямо внимание, отколкото се избира автомобил, да речем.

И тъй като женската същност е многолика, чантите също трябва да отговарят на различните роли, в които влизаме – от забързана бизнес мацка до всеотдайна майка, през момиче със собствен стил, което държи на своята уникалност.

Затова и чантите, без които не можем, са няколко, а не само една. Ето кои са тези митични дамски чанти, които ще разтопят всяко дамско сърце:

Голяма чанта тип плик

Незаменима за натоварения бизнес ден, тя е елегантната опаковка на предвиждаща всичко дама. В една голяма и хубава чанта с дръжки могат да се носят хляб, лаптоп, детско камионче и онази отварачка за вино, която влиза в употреба, ако трябва да се залепи разбито сърце.

Но нищо от този хаос не си личи отвън. Такива чанти са елегантни и стилни със своите трапецовидни форми, могат да са в ярки или тъмни цветове, но винаги лесни за съчетаване с облеклото.

За лятото са предпочитани ярките цветове като жълто или червено, зимата избираме черни, вишневи или винени чанти, за да подхождат на по-строгите цветове.

Малка чанта за през рамото

На другия полюс са малките чанти през рамо, в които има място само за наистина най-необходимото – портмонето, телефона и гланцът за устни.

Огромното разнообразие от модели е истинско предизвикателство за жените. Как да избереш само една, като всички те са толкова сладки, компактни и весели?

Почти не се усещат, когато се сложат през раменете, ръцете са свободни и няма нужда да търсиш ключовете си в продължение на десетки минути, както понякога се случва с големите чанти.

Обикновено малката чанта се превръща в акцент на облеклото, затова се предпочитат екстравагантните, цветни модели с различни декорации, щампи, бродерии или метални елементи.

Закопчалките на тези малки чанти са най-често с магнитно копче или цип и са наистина незаменими, когато искаш да ти е леко на душата (и на раменете).

Сламена чанта за лятото и плажа

Във всяка от нас има по една свежа Бриджит Бардо, небрежно полегнала на Лазурния бряг. Има нещо романтично и привлекателно в ретро елегантността, с която дамите от първата половина на миналия век са приемали себе си и живота. Копираме тази женственост и сега, като носим сламена чанта с принадлежностите за плажа.

Малка кръгла сламена чанта пък е абсолютен хит сред влюбените в Инстаграм, защото позволява да се снимат романтични кадри на фона на морето.

Чантичка за кръста

Бяхме забравили за тях през първото десетилетие на 21 век, но те отново са тук с ярката си заявка за удобство и функционалност.

Свобода. Това е думата, с която бихме определили тези култови чантички. Сега са гордо украсени с логата на най-големите дизайнерски марки като Moschino, Columbus и Nike и най-известните изпълнители ги носят на кръста си. Няма какво да ни спре и нас да поръчаме поне една чанти за кръст, нали!

Голямо разнообразие от различни модели дамски чанти, както и дамски дрехи, аксесоари и обувки за всякакъв повод можете да намерите в сайта на Answear.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама