Dior Пролет/Лято 2022: Завръщане на мини полата (СНИМКИ)


Dior Пролет/Лято 2022: Завръщане на мини полата (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Новата ера изисква нов облик. След десетилетие, в което дължините на полите до под коляното управляваха модата, Christian Dior стартира първото пост-пандемично ревю в Париж, като върна ултра късата мини пола.

Преди първото си мащабно шоу на живо от март 2020 г. насам, креативният директор, Мария Грация Чиури, каза, че костюмите с мини пола, късите туники и роклите с еднаква дължина с къси палта дават нов полъх на следпандемичната година.

"Последните две години бяха супер интензивни и имаше идея, че може би трябва да се откажем от модата заради въздействието върху планетата. Но модата винаги е била неизменна част от живота ни. Но тук не става въпрос само за модни подиуми. Това е нещо, което е във всички нас".

Новият нов облик на Dior е от 60-те години на миналия век. Пастелните розови и сини тонове се изострят до цитрусово жълти и лайм.

Връщането на миниполата е тенденция, която набира скорост в продължение на един месец на световните модни подиуми, подобно на Prada в Милано миналата седмица.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама
Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама