Еко: Веган кожа от кактуси (ВИДЕО)


Еко: Веган кожа от кактуси (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

Спасяването на планетата звучи като нещо мащабно, но всъщност всяка положителна промяна, независимо колко малка е, има значение. Сред хората, които са намерили начин да помогнат, са двама предприемачи от Мексико. Адриан Лопес Веларде и Марте Казарес са измислили метод, чрез който превръщат кактуси във веган кожа, която изглежда и се усеща като истинска.

Адриан и Марте работили в модната и мебелната индустрия, когато осъзнали, че замърсяването на околната среда е сериозен проблем и се вдъхновили да направят нещо по въпроса. Двамата приятели напуснали работа и решили да посветят времето и усилията си, за да създадат нещо, с което да помогнат на света. Били им нужни цели две години, докато финално представят продукта си - кожа от кактуси.

Но защо са използвали точно това бодливо растение? Отговорът е прост - то няма нужда от много вода, за да расте, изключително издръжливо е и може да вирее както при високи, така и при ниски температури. Освен това, те живеят в Мексико, а там има изобилие от кактуси.

Веган кожата им се казва "Desserto" и е първият еко-френдли органичен материал, който се произвежда от кактуса Нопал. Счита се за високо устойчива и е без съдържание на токсични химикали. Освен това, компанията им предлага голямо разнообразие от цветове, дебелини и текстури.

Адриан и Марте отглеждат кактусите в ранчо в щата Закатекас.

Първо те срязват зрели листа, почистват ги, смилат ги, след това ги изсушават на слънце в рамките на три дни. След което продължават да ги обработват, за да може да се получи тяхната веган кожа. Едно от най-хубавите неща на "Desserto" е, че визуално и на допир изключително много прилича на истинска животинска кожа. Техният материал е еластичен, дишащ и има множество приложения, както може да видите във видеото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама