Fjällräven пуска модел раница, създадена от рециклирана вълна


Fjällräven пуска модел раница, създадена от рециклирана вълна
Снимка: ПР

Шведската марка Fjällräven ("Фиелревен") пренася вълната и в най-популярното си семейство: Kånken (Конкен). Новата линия ще е налична в България през есента на 2020г.

Запознайте се с Kånken Re-Wool

За сезон есен-зима 2020 Fjällräven използва рециклирана вълна, наречена Re-Wool, за да създаде това специално издание Kånken. Материалите, от които е създаден новият модел, са комбинация от G-1000 HeavyDuty Eco S и вълнен микс, който се състои от 80% рециклирана вълна от Prato, Италия и 20% рециклиран найлон за повишена здравина.

"Методът на тъкане се нарича Мелтън", казва Фредрик Хилтън, дизайнерът на облекла във Fjällräven. "Първоначално е разработен във Великобритания и е използван заради неговата здравина, дълготрайност и устойчивост на атмосферни влияния. Има гладка повърхност, подобна на филц. Според нас придава много характер на Kånken и ни дава възможност да вплетем в модела една наистина страхотна история за рециклираната вълна."

История, която е доста специална. Рециклираната вълна е предимно парченца останали при производствения процес, които са сортирани, настъргани и отново събрани заедно. Това означава, че процесът спестява вода и енергия, тъй като няма нужда материята да се оцветява и освен това се използва "отпадъчен" материал.

"Сега, вместо да приемаме произведения продукт като отправна точка, ние приемаме суровината като отправна точка и виждаме какво можем да направим с нея. Ние осъзнаваме, че вълната може да бъде много повече от base layers и плетени пуловери", казва Кристиане, ръководител на отдела за устойчивост във Fjällräven.

Днес Fjällräven използва толкова много рециклирана вълна, че текстилната борса е включила Fjällräven като една от първите 10 марки за използването на рециклирана вълна по обем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама