Gucci за Есен/Зима 2017: Изобилие от цветове


Gucci за Есен/Зима 2017: Изобилие от цветове
Снимка: Facebook

Gucci направи силно представяне в Милано на първия ден от дефилетата прет-а-порте за есен/зима 2017-2018 с фантастично шоу в ярки цветове и футуристична сценография.

Дефилето, в което участват и мъже и жени, разкрива изпълнения с все повече въображение свят на творческия директор Алесандро Микеле. Събитието се проведе за пръв път в новия център на марката, разположен в обновена и модернизирана стара индустриална сграда. Навремето там за известен период се е помещавал италианският производител на авиотехника "Капрони“.

В гигантския хангар, облицован изцяло с виолетово кадифе, публиката бе настанена като в театър пред огромна завеса. Манекените дефилираха в нещо като плексигласов тунел, огрян от променящи цвета си светлини. Това създаваше у публиката усещането, че те са недостъпни, което се подсилваше от футуристичните им облекла, правещи ги да приличат на същества от друг свят.

Стилът при жените бе донякъде с ретро оттенък – дълги до глезените поли на плисета или волани. Използваните материи – предимно коприна, кадифе или богато украсени с брокатени орнаменти тъкани. Дизайнерът е почерпил вдъхновение и от Азия, тъй като моделите дефилираха с чадърчета. За следващия сезон Микеле е заложил на флорални елементи.

При мъжете стилът бе повлиян от 70-те години на 20в. - панталони от рипсено кадифе с широки крачоли и дълги манта с широки ревери. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама