H&M и Richard Allan с колекция, вдъхновена от 60-те


H&M и Richard Allan с колекция, вдъхновена от 60-те
Снимка: H&M

H&M създаде обща колекция с еклектичния британски бранд Richard Allan, основан през 1962 г. и известен с иновативните си шалове със смел дизайн, абстрактни принтове и пъстри цветове.

Дамската колекция включва емблематичните за Richard Allan принтове, но претворени от дизайнерския екипна H&M. Моделите ще бъдат налични в избрани магазини в целия свят, както и онлайн, от 22 август.

С огромно разнообразие от рокли, блузи, поли, ризи, панталони и аксесоари, колекция навява усещане за модата от 60-те години. Тя грабва окото със своите издължени силуети, както и с детайли като високи яки, широки маншети и меки плисета. Едновременно с това цветовата гама и мотивите ни препращат към суинг периода от 60-те години в Лондон.

Десените в колекцията са заимствани от собствения архив на бранда. Те включват типични принтове, сред които пулсиращия Piccadilly, раздвижения Paraph, Palme, базиран на визията на дърво, както и Sanaa, носещ названието на старинен град. Мотивът Muse е абстрактна репрезентация на деветте музи от гръцката митология, а Scottе интерпретация на плетените шотландски карирани платове, които са наследени от съвременните тартари. Всички тези детайли заедно създават една геометрична структура от красиви принтове.

"Страхотно е да знам, че принтовете на баща ми ще бъдат носени от изцяло нова аудитория –той щеше да бъде развълнуван, точно както съм аз. Много от неговите пъстри дизайни са сходни на оригиналите от 60-те до 80-те години на XX в. Преработката на H&M е наистина вдъхновяваща! Надявам се колекцията да отвори широко вратите си към нови поколения и нови места, демонстрирайки необикновения талант на бранда Richard Allan, чиито десени се превърнаха в синоним на пъстър шик", казва Кейт Алън, креативен директор на Richard Allan London.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама