Изобилието от блясък в колекцията на Armani за Пролет/Лято 2023 (СНИМКИ)


Изобилието от блясък в колекцията на Armani за Пролет/Лято 2023 (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Седмицата на модата в Милано приключи след пет дни на ревюта предимно на дамски облекла, които честваха разнообразието и обновлението. Повече от всякога този път бяха представени цветнокожи дизайнери, докато нови таланти отбелязаха своите дебюти в най-големите модни къщи, предаде "Асошиейтед прес".

Италианският съвет за мода насърчи устойчивостта със завръщането на наградите "Зелен килим" в неделната вечер. С тях се отличават постижения в областта на устойчивото развитие и напредъка в практиките за намаляване на отпадъците в индустрията и нейния въглероден отпечатък.

И докато светът на модата повишаваше осведомеността за устойчивостта, календарът на този сезон представи неустойчиви траектории между ревютата, принуждавайки публиката да пътува напред-назад, многократно в рамките на един ден, в и без това блокирания град. Дори придвижването с велосипед се оказа предизвикателство, тъй като по маршрутите имаше малко велосипедни алеи.

Седмицата на модата приключи в момент, когато италианците застанаха пред урните за парламентарни избори. Прочутият италиански дизайнер Джорджо Армани гласува по-рано, въпреки че подготвяше финалните щрихи на ревюто си и участието си в наградите "Зелен килим". Запитан за изборите, той отговори, че очаква "един продуктивен ден".

В последния ден от Седмицата на модата в Милано 88-годишният Армани представи колекцията за основната си марка, внасяйки изобилие от блясък и елегантност, след като по-рано показа творенията си за втория си бранд Emporio Armani.

Дизайнерът ветеран откри шоуто, наречено "Fil d'Or" ("Златна нишка"), с визии в пясъчно и бледосиво. Моделите носеха издължени сака и свободни панталони със заострена кройка, съчетани със златисти чанти и маратонки.

ВИЖТЕ ТУК ОЩЕ СНИМКИ

Колекцията включва и различни нюанси на синьото в топове с ресни и дълги рокли върху панталони, разнообразие от изрязани якета и жилетки с мъниста, съчетани със свободно падащи поли. Много от моделите са украсени с блестящи елементи.

За финал бяха представени вечерни тоалети в златисто, състоящи се от искрящи прозрачни топове или рокли с пайети.

"Не мога да направя дрехи, без да има поне една пайета", пошегува се Армани пред репортери относно изобилието от блясък в колекцията.

"Преди няколко години беше неуместно да носиш тоалет с пайети през деня. Сега това е прието. Важното е да стои добре", добави Джорджо Армани, като повтори, че основното темата на колекцията е "лекота".

Моделите носеха предимно сандали с равни подметки.

"Тази колекция е вдъхновена от други светове, макар по същество да си е Armani", каза дизайнерът.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама