Какво означава всеки дрескод и какви дрехи изисква


Какво означава всеки дрескод и какви дрехи изисква
Снимка: iStock/Guliver

Добре, нека отделим малко време, за да поговорим за различните дрескодове. През последните години те са най-вълнуващата част от обличането за събитие – било то сватба, кръщене, рожден ден или корпоративно такова. Много жени обаче имат проблем с "разкодирането" на дрескода, често го приемат буквално и не смеят да вложат въображение, за да не "стъпят встрани". Ето защо днес ви предлагаме кратък наръчник.

Дрескод: Черна вратовръзка (Black tie)

Технически можете да носите каквото и да е - от дълга рокля до официална коктейлна рокля. Най-добрият начин да разберете какво да облечете е според това, което очаквате домакинът да облече. Бутикова сватба? Значи ви трябва дълга рокля. Работна функция? Заложете на миди черна рокля с изящни бижута.

Дрескод: Черна вратовръзка по избор (Black tie optional)

Това е един от "по-мрачните" кодове за облекло. Стереотипно това означава, че мъжете получават възможността да носят смокинг или тъмен костюм с вратовръзка. Тези, които предпочитат рокли, могат да носят всичко от дълга рокля до такава на коктейл - стига стилът да е относително консервативен. Или иначе казано - предпочитат се по-дългите линии, без цепки и дълбоки деколтета. Този дрескод обикновено е за благотворителни функции и официални церемонии.

Дрескод: Коктейл (Cocktail)

Коктейлното облекло обикновено означава къси рокли, готови за парти. Когато се съмнявате, облечете малка бяла рокля и я комбинирайте със забавни бижута или ярък клъч.

Вижте тази публикация в Instagram.

#cocktaildress#gold#shinebright#elegant#hermosa😍

Публикация, споделена от Julie Perrier (@julieperrier01) на

Дрескод: Празничен (Festive)

Дрескодът, който има тенденция да се появява около коледните и новогодишни празниците, както и при рождените дни. Празничното облекло е подобно на коктейлното облекло, но с допълнителен щрих - да речем, пайети, сатен и т.н.

Дрескод: Бизнес Официален (Business Formal)

Много дневни полуформални събития (като работни обяди и конференции) изискват този дрескод. Това означава адаптирана рокля, гащеризон или костюм. Идеята е да носите нещо подходящо за бизнес, но по-разчупено.

Дрескод: Небрежен (Casual)

Много фирми създадоха фирмена политика за "casual Fridays", така че служителите да могат да заложат на любимите си дънки и риза. Тоест, не съвсем лежерно, както бихте отишли на кафе с приятелка, но пък удобно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама