Кои дамски маратонки са хит през 2020г


Кои дамски маратонки са хит през 2020г
Снимка: Архив

Не беше много отдавна времето, когато за маратонките се смяташе, че е важно само да са удобни, а външният им вид, нямаше значение. Преди само 5-10 години, моделите им бяха съвсем семпли и не можехме да кажем „Уау, колко яки маратонки носи това момче/момиче”, защото всички изглеждаха почти еднакво. Различно стоят нещата на пазара днес. Жените започнаха да носят повече маратонки, отколкото високи или ниски елегантни обувки. Това е така, защото моделите позволяват – еднакво подходящи са да тичаш в парка с тях и да ги сложиш на една пола за вечерно парти.

В забързаното ежедневие дамските маратонки са като глътка свеж въздух. Не е нужно в края на деня да ви болят стъпалата и глезените от неудобни обувки, които обаче са красиви и с това са подходящи за работа. Напротив, маратонките започват да се носят от все повече дами, съчетани със спортно-елегантни тоалети, и това не е странно или нетипично, а шик и модерно. Така модата достигна върховата си точка, когато външният вид и удобството са със знак за равенство.

Въпреки, че жените оставиха за малко настрана високите обувки, за да си дадат време за почивка, това далеч не означава, че не се вълнуват от модните течения, засягащи маратонките.

Тук възниква въпроса, кои модели дамски маратонки са хит през 2020година?

На първо място ще споменем, че ако не говорим за марка, ще кажем, че това са модели, които еднакво добре могат да стоят на спортен клин и рокля. Да, има такива и най-характерното при тях е, че в изработката си имат всички характеристики, които ги правят подходящи за спортуване, а външният им вид е нетипичен. Например леопардов принт или такъв, който включва дантела. Връзките им могат да бъдат сатенени или да са с чисто бял изчистен дизайн. Езикът на обувката е по-обемист, за да постави акцент в облеклото. Такива, които се закопчават с лепенки или директно се обуват са любими на жените, които често закъсняват и им трябва нещо, което се обува за секунди.

Ако говорим за марки, ще споменем няколко, които са класика и вечно търсени от дамската част.

Puma – класика в жанра. Жените като че ли имат голяма слабост към тази марка. Моделите им са наистина добро съчетание между външен вид и функционалност. Правилен избор за спорт, а защо не и за един изкупон с приятели. За дамите винаги има модели в розов цвят, който е перманентно предпочитан.

Nike – най-доброто за мъже и жени. Нежните половинки често „посягат” към моделите на тази марка, защото е любима на техните мъже. Двойките, които са фенове на Nike обикновено имат в гардероба си по няколко чифта от техните модели. Колко са удобни и полезни за краката и стойката, е безспорен факт. Те са особено подходящи за онзи тип жени, които имат по-спортен стил – обичат да носят анцузи или спортен панталон с тениска.

SKECHERS – много търсени в момента на пазара. Не може да се отрече, че и тук дизайнерите добре са си изиграли ролята да съчетаят спортна нотка, с елегантна такава. Подметките им са леко повдигнати за максимално удобство на крака и все повече жени се влюбват в дизайна им.3

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама