Колекцията висша мода на Dior прави препратка към Древен Рим


Колекцията висша мода на Dior прави препратка към Древен Рим
Снимка: Getty Images

За есенната си колекция дизайнерката на Dior Мария Грация Киури налага обеми, често свръзвани с висшата мода, и представи серия от рокли и пелерини в неутрални тонове със златни и сребърни нотки, съобщи Ройтерс.

Chanel Haute Couture: Небрежност, елегантност и разходка по Сена

Дизайнерката изследва стилове, свързвани с класическата античност - тя е отраснала в Рим, заобиколена от древни статуи, и се отдалечава от пристегнатите талии, предлагайки дълги прави рокли, палта и пелерини. Украшенията са сведени до минимум и се изчерпват с перли и металически нишки в жакардовите тъкани.

"Харесва ми да трансформирам традиционния жакард и брокатния плат с нещо по-естествено, харесвам противоречията между тези две материи и мисля, че мога да създам нещо ново", каза Киури пред Ройтерс.

Шоуто на Dior в понеделник вечер на Седмицата на висшата мода в Париж посрещна знаменитости и фоторепортери в палатка пред музея на Роден, върху която бе представена творба на Марта Роберти, изобразяваща животни, растения и жени в йога пози. Сред ВИП гостите на шоуто на "Диор" бяха актрисите Натали Портман и Ромазунд Пайк, отбеляза Асошиейтед прес.

Още СНИМКИ разгледайте ТУК

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама