Критикуват Виктория Бекъм, използва помощ от държавата


Критикуват Виктория Бекъм, използва помощ от държавата
Снимка: Getty Images/Guliver

Виктория Бекъм беше порицана от британците, тъй като е поискала помощ от държавата, за да плаща на служителите си, при положение, че само колекцията ѝ от чанти струва 1,5 милиона паунда.

Дизайнерката е пуснала в отпуск 30 човека от модната си компания, макар че семейството ѝ разполага с богатство, възлизащо на 335 милиона паунда.

Служителите ѝ са получили писма, в които им е обяснено, че 80% от техните заплати ще бъдат покрити от държавата, която осигурява специална помощ по време на пандемията от коронавирус. Виктория Бекъм ще плаща останалите 20%, въпреки че не е длъжна да го прави.

Засегнатите са служители в маркетинговия отдел и обслужване на клиенти, както и персоналът в главния ѝ магазин в Лондон, който беше затворен, след като беше въведено извънредно положение в страната.

Говорител на 46-годишната дизайнерка потвърди пред "Дейли Мейл", че служителите ще останат в отпуск два месеца, "поне за момента".

Начинът, по който работи схемата - работниците няма да са на работа, но ще останат наети и госпожа Бекъм ще може да получава 80% от заплатите им от правителството, до 2500 британски лири на месец за всеки служител в отпуск. С държавната помощ дизайнерката ще може да покрива месечното възнаграждение на тези 30 човека до края на юни.

Британците оплюха Виктория в социалните мрежи, защото използва парите на данъкоплатците в тежки времена, а в банковата си сметка има милиони. Само преди две седмици дизайнерката и съпругът ѝ Дейвид Бекъм си купиха пентхаус в Маями за 17 милиона паунда. Те също така разполагат с имение за 25 милиона паунда в Западен Лондон и къща за 6 милиона паунда в Костуолдс, където семейството живее в момента.

"Tя публикува снимки, на които пие много скъпо червено вино в Instagram, а в същото време използва държавна помощ, финансирана от данъкоплатците. Тя използва тези пари, а има милиони в банката си. Това определено не е честно." Това е само един от коментарите по нейн адрес тези дни на Острова.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама