Napkincore: Защо звездите носят рокли като покривки (СНИМКИ)


Napkincore: Защо звездите носят рокли като покривки (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

От доста време насам има проблясъци на идваща тенденция, но вече е крайно време да ви я представим! Тазгодишният червен килим на Оскарите беше пълен с пайети, искрящи скъпоценни камъни и поздрави към стария холивудски блясък, но драматичната рокля на Louis Vuitton на Ема Стоун напомни за нещо далеч по-обикновено: текстилна салфетка за вечеря.

Споделяйки клип на победителката в категорията за най-добра актриса, която комично се втурва към церемонията, след като е изгубила представа за времето, Джон Уоскавидж шеговито написа в Х - „сребърните салфетки осъзнават, че са на път да пропуснат награждаването си“.

Другите звезди с рокли - салфетки

Но Стоун не беше единствената звезда, облечена като покривка за маса в неделя. На партито на Vanity Fair, Ким Кардашиян се появи в бяла визия на Balenciaga със заострен корсаж, който вдъхнови няколко сравнения със „салфетката в чинията в луксозен ресторант“, както се изрази модната редакторка Емили Къркпатрик.

Емили Ратайковски, междувременно, пристигна в дръзка рокля на Jacquemus с остър корсаж с квадратна форма, който също би паснал страхотно на една елегантна маса!

Вижте още: 4 начина да носите бижута като "мафиотска съпруга" (СНИМКИ)

Повече за тенденцията

Модният критик на HauteLeMode Люк Мийгър казва пред Page Six Style, че е забелязал ръст в „хартиените рокли“ както на червените килими, така и на модните подиуми, посочвайки моделите в есенната колекция на Onitsuka Tiger за 2024 г. и копринените шалове „ на неотдавнашното дефиле на Courrèges.

„Знаменитостите вероятно смятат, че това е нов начин да носят прилепналите модели, които напоследък са станали основни на червените килими, но с малко обрат – въпреки че все още наистина не съм се убедил, че обратът си заслужава“, казва Люк Мийгър.

Тенденцията napkincore започна да кипи много преди наградите на Академията - звездата от „Минали животи“ Грета Лий показа авангардната версия на наградите Independent Spirit миналия месец, докато Кат Греъм заложи на „елегантна салфетка с оригами лебед“ на червения килим на Грами в Stéphane Rolland Haute Couture.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама