Очила от памук – в името на природата


Очила от памук – в името на природата
Снимка: KWIAT

Около 730 тона отпадъци се изхвърлят директно в Средиземно море всеки ден, а над 150 милиона тона пластмаса се намира в океаните днес. Само 5% от стойността на пластмасовите опаковки намира повторна употреба в икономиката, останалото просто се прахосва. Нуждата от повече рециклиране и от предотвратяване на попадането на още пластмаса в океаните е очевидна.

Време е за действия

KWIAT е първата българска марка очила, която обръща сериозно внимание на рециклирането на очилата. От години насам компанията произвежда слънчеви очила и диоптрични рамки от биоразградима пластмаса. Освен това всяка една опаковка за съхранение на очилата е също рециклируема.

В името на природата

KWIAT винаги е в крак с всички модни тенденции, но това, което остава скрито, е социалната ангажираност. Очилата KWIAT се произвеждат от памук. Точно така! Това е дълъг процес, който започва от пречистването на памука, минава през добавянето на антибактериални вещества и накрая достига до ацетатен лист, от който се правят слънчевите очила и диоптрични рамки KWIAT.

Мисия

Мисията ни е да помогнем да се създаде глобално отношение към стоките, които се рециклират. Така ще сме с поне една крачка по-близо до справянето с този проблем.

Вижте целия процес за изработването на очилата тук: bit.ly/3M6senK.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички