Отстъпка.БГ разкрива пет тайни за изгодно пазаруване


Отстъпка.БГ разкрива пет тайни за изгодно пазаруване
Снимка: архив

Онлайн пазаруването е все по-обичано от потребителите, които искат да се сдобиват с нови стоки лесно, бързо и изгодно. Но колкото и оферти и промоции да има в интернет, човек винаги може да добави малко от себе си в търсенето на най-добрата възможна цена.  

Ето някои тайни за изгодно пазаруване, способни да превърнат живота (и шопинга най-вече) в песен, споделени специално от Отстъпка.БГ.

Накарайте социалните мрежи да работят за вас

Може би вече следите приятелите и семейството си в Twitter или Facebook, така че не забравяйте да следите и любимите си търговци и марки за достъп до промоции и игри, които не се рекламират никъде другаде.

Внимавайте обаче с фалшивите сделки. Ако кликнете върху реклама или публикация и бъдете помолени да предоставите лични данни и информация за плащане, това може да е измама. Съветваме ви да не се поддавате на подобни предложения.

Забравете за кошницата си за известно време

Някои търговци предлагат по-горещи оферти, ако видят, че сте сложили артикули в онлайн кошницата си за пазаруване, но не сте завършили покупката. Всичко, което трябва да направите, е да влезете в уебсайта на търговеца и да пазарувате както обикновено. След това, вместо да приключвате с покупката, оставете кошницата си и затворете прозореца за известно време. Няколко дни по-късно може да получите имейл от търговеца, който ви примамва обратно с намалена цена и други дивиденти.

Винаги сравнявайте цените

Правейки това, можете бързо да видите какви суми начисляват различните търговци начисляват за дадени артикули. Имате шанса също така да сравните предложенията онлайн и във физическите магазини на едни и същи марки.

Не забравяйте да включите разходите за доставка в онлайн цените - не е добра сделка, ако разходите за доставка „изядат“ всичките ви спестени пари от по-ниските цени на артикулите.

Проверете и колко време ще отнеме пристигането на дадена стока – дори да спестите от доставка, в някои случаи просто не си струва да чакате един или два месеца за нещо, което идва чак от Китай.

Знайте кога да купите

Търговците на дребно са доста предсказуеми в много от своите отстъпки, като пускат някои категории стоки за промоционална продажба в определено време всяка година. Някои от тези сезонни разпродажби имат смисъл – барбекюта и градински продукти през пролетта, училищни пособия и детски дрехи през август и септември, както и подаръчни артикули през декември.

Други годишни отстъпки обаче нямат никакъв времеви смисъл, като матраци и уреди през септември или спално бельо през януари... Важно е да сте наблюдателни и да знаете кога какво се продава на възможно най-изгодна цена – това много ще ви помогне в спестяването на пари.

Изчакайте до края на сезона

Веднага след почивка или в края на сезона са други добри моменти за намиране на големи намаления. Не е необичайно да видите отстъпки от над 50 процента след края на сезона - но тези предложения няма да продължат дълго, защото стоките ще бъдат разпродадени или екипът на магазина ще трябва да ги прибере, за да направи място за други сезонни артикули.

Бонус съвет: Направете си отделен имейл за отстъпки

Понякога е трудно да намерите конкретен код или талон за отстъпка сред множеството служебни и лични писма, които ежедневно получавате. Ако си направите отделен имейл, в който да получавате само отстъпки и промоции от любимите си магазини, винаги ще можете да пазарувате по-изгодно. Заслужава си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама