Погледни отвъд външността ми


Погледни отвъд външността ми

Хора, страдащи от псориазис, дефилираха на първото модно ревю със сенки у нас, което се проведе тази събота, 8 ноември, в столицата. Събитието под наслов "Погледни отвъд външността ми" се организира от Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложнения (АХППУ).

Целта на инициативата е да повиши толерантността на обществото към пациентите с псориазис, както и да покаже, че това не е просто козметичен проблем, а сериозно системно възпалително заболяване, което може да доведе до много тежки усложнения.

Близо 150 000 души у нас страдат от псориазис и често се сблъскват с неразбиране, предразсъдъци и дори страх, въпреки че става въпрос за хронично автоимунно заболяване, което не е заразно.

Идеята на модното ревю бе моделите първоначално да дефилират зад паравани, като по този начин се виждат само сенките им, след което излизат отпред, за да разкрият себе си. По този начин пациентите искаха да покажат, че често са отхвърляни от обществото и поради тази причина крият заболяването си.


Дизайнерите от Knapp представиха колекция, специално създадена за участниците в ревюто и вдъхновена от идеята за разкриване на красотата, която всеки човек притежава. Дрехите, издържани в модерния стил на марката, умишлено не прикриват засегнатите от псориазис части на тялото, а напротив – показват смело какво е да живееш с тази болест.

Акцентът на модното ревю бе поставен върху хората – непрофесионални модели – мъже, жени и деца с псориазис, като водещата на събитието Мария Силвестър представи личната история на всеки един от тях.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама