Показват рециклирани дрехи с имена на засегнати от бедствия райони


Показват рециклирани дрехи с имена на засегнати от бедствия райони
Снимка: Empty Your Wardrobe

Empty Your Wardrobe заедно с модния дизайнер Мелинда Хубин/Concorzia ще представят под формата на изложба селектирани модели от колекцията ЗОВВ в Арт Галерия Gifted Sofia. Събитието ще се проведе на 17 април от 19.00 ч.

Моделите от колекцията са избрани да носят имена на засегнати райони, над които са нанесени огромни щети от различни стихии - урагани, силни ветрове, земетресения и наводнения. Неслучайно, те са кръстени на изстрадали и опустошени места, за да предизвикат интерес и подбудят всички нас да потърсим причините за тези последици.

Четири елемента оформят линията на ЗОВВ - Земя, Огън, Вода и Въздух. ЗОВВ е естествено продължение на събитията за размяна на дрехи "Въртидрешка", които осъществяват организаторите от Empty Your Wardrobe. Колекцията е създадена от единични дизайнерски модели, изработени от трансформацията на дрехите, които не намериха своя нов собственик на предходните събития. Колекцията е вдъхновена от задъхващата се от замърсяване и експлоатация планета.

На чаша вино, като специални гости в галерията, ще имате възможността да разгледате моделите от стихията "Земя", притворени в изящни картини върху стените.

Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, засилват посланието на колекцията: "Към устойчива среда!". 

ЗОВВ призовава за по-отговорно отношение към четирите стихии, които пазят баланса в природата. Създаването ѝ е мотивирано от свръх консумацията и глобалното затопляне, влияещи върху нашата еко система и популация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама