Помощ при избора на обувки и дрехи за бременни


Помощ при избора на обувки и дрехи за бременни

Някои от бъдещите мами навярно са запознати, че бременността може трайно променя размера и формата на женските стъпала, което прави доста трудно избирането на подходящи обувки.

За да се чувствате добре и да няма проблеми през този период, обувките, които носите, трябва да са изключително удобни и да не създава напрежение или болка. Хубаво е също така, те да са направени от материя, която да позволява на краката ви да дишат – например канава или кожа.

В никакъв случай бременните не трябва да носят обувки на високи токчета или платформи, а само равни, защото те изпъват ходилата и гърба, и са много по-удобни.

През студените месеци, когато носите ботуши, също трябва да ги подбирате внимателно. Изберете по-широки модели, които не са стегната около прасците и глезените ви. Разбира се, ботушите също трябва да са ниски, просто забравете за токовете.

Дори и да ви се струват малко груби, мокасините са идеалните обувки за бъдещите майки. Те са с равни подметки, изключително удобни, идеални за всекидневна употреба, а дори могат да се съчетават добре с панталони и поли.

За по-спортните дами имаме добра новина. Продължавайте да си носите любимите кецове, дори и когато сте бременни, защото те са перфектни.

Избирайте модели, които са ви удобни, ако трябва дори си вземете малко по-големи, но в никакъв случай не трябва да ви стягат. Внимавайте също така с връзките - възможно е да се спънете в тях.

Избягвайте сандали и особено чехли. Те никак не са подходящи за бременни, защото се измъкват лесно и могат да причинят падане.

Както казахме, токчетата също не са препоръчителни, но това не значи съвсем да се отказвате от тях. Просто избирайте удобни обувки с по-ниски (до 4 сантиметра) и по-дебели токове. Високите обувки могат да променят стойката ви, да увеличат напрежението в гърба и коленете и да скъсят прасците. По време на бременността може да предизвикат и допълнителни проблеми със стъпалата, краката и гърба. Да не забравяме и по-голямата опасност от падане.

На много места вече се продават и специални обувки за бременни, които са проектирани така че да се приспособят към стъпалата, да са много удобни и лесни за обуване и събуване.

Облеклото за бъдещи майки също е трудно за подбиране. Все пак няма как да не качите някое-друго килце, понякога дори и повече, а най-малкото, което е коремчето ви започва да расте с всеки изминал месец.

Най-важното при дрехите за бременни е да ви бъдат много удобни, да не са ви малки и да се чувствате комфортно с тях. С такива може да се сдобиете от специалните магазини за бременни или в интернет, където се продават най-различни модели и размери.

Когато си купувате дрехи, изберете същия размер, който сте носили преди да забременеете. При дрехите за бременни номерацията е същата, а пропорциите на тялото на бъдещите майки са подобни на тези от преди бременността, но разликата е, че облеклата за бременни са по-дълги и по-широки при корема, бедрата, горната част на ръцете и бюста.

В никакъв случай това, че сте бременна не означава, че не може да бъдете модерна, напротив! Точно затова има модели, които стоят изключително добре и дори секси, а в същото време са много удобни и свободни.

Изберете дрехи в различни цветове. Така ще може да направите повече комбинации и да ги изглеждате различна всеки път. За да изглеждате визуално по-малка носете тъмни цветове като черно и синьо, флорални мотиви и вертикални линии.

Тъй като по време на бременността кожата ви става по-чувствителна, а температурата на тялото - по-висока, най-добре е да се обличате в естествени материи като памук, вискоза и други, които да са леки и еластични.

Изпробвайте дънки, които са с различна кройка и дълбочина, гледайте те да са от еластична материя. Подберете най-удобните за вас, като изберете модел, който ви харесва.

Идеални за бъдещите мами са туниките, които освен много актуални, са и много удобни. Също така, може идеално да ги съчетавате както с клинове, така и с дънки. Не забравяйте да сложите и някакви аксесоари – бижута, шалчета, шапки, с които да изглеждате още по-красиви.

Бременността не трябва да е причина да се занемарите и да не се грижите за външния си вид. Прекрасно е, когато видиш една модерна, стилна и много свежо облечена жена с голямо коремче.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама