Prada, Armani и Cavalli представиха колекциите си в Милано


Prada, Armani и Cavalli представиха колекциите си в  Милано
Снимка: Getty Images/Guliver

Prada и Emporio Armani показаха колекциите си прет-а-порте за жени в рамките на Седмицата на модата в Милано, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Миуча Прада представи впечатляваща колекция, като е изхождала от констриурането на дрехата, която първоначално е само парчета плат и конци. Започва се с тропосани шевове, за да се стигне до облекла с безупречна кройка от различни материи и в различни цветове. Външни шевове очертават структурата на палта и рокли и подчертават талията. Черна наметка с бели конци кара зрителите да си представят бюстие. Една след друга се показват рокли с все по-богата украса, включително от брокат и дори такава, която напомня гоблени.

Колекцията на Emporio Armani е вдъхновена от морето. Дизайнерът Джорджо Армани предлага облекла в различни нюанси на морското синьо и е заложил също на райетата. Показани бяха тоалети в синьо и бяло с някои акценти в сиво, тъмносини къси рокли с голи рамене, костюми тайори в синьо и бяло или в нюанси на синьото, наметки с украса от хоризонтални ширити, бермуди. Цялата колекция се отличава с особената си свежест.

Няма как да пропуснем и критиките към дизайнера, тъй като за дефилето си той беше избрал много слаби манекенки.

 

За линията си Just Cavalli дизайнерът Роберто Кавали е проектирал колекция, включваща леки облекла. Представени бяха дълги рокли, туники, носени в комбинация с прилепнали към тялото панталони, жилетки, къси плисирани поли, създадени от различни парчета плат.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама