Продадоха чанта Louis Vuitton с размерите на зърно сол (СНИМКИ)


Продадоха чанта Louis Vuitton с размерите на зърно сол  (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Микроскопично зелено копие на чанта на френската модна къща Louis Vuitton беше продадено за 63 000 долара, предаде CNN.

Според журналистите на изданието за аксесоара, създаден от американската марка MSCHF, бе изложен на търга на Joopiter. Известно е, че продуктът е по-малък по размер от зърно сол, тъй като размерите му са 657 на 222 на 700 микрометра. Освен това предметът може да премине през ухото на иглата.

В същото време главният креативен директор на споменатата марка Кевин Уизнер заяви, че създателите се стремят да привлекат вниманието на обществото към непрактичността на луксозните чанти поради твърде малките им размери. Поради тази причина MSCHF реши да доведе тази тенденция до логичния й край и да лиши артикула от неговата полезност.

По-рано през юни най-скъпият камък в света беше продаден за милиони долари. Рубин, наречен Estrela de Fura, беше продаден за рекордните 34,8 милиона долара, което го направи най-скъпият скъпоценен камък, продаден на този търг. Рубинът беше открит преди около година в мина в Мозамбик от канадската фирма Fura Gems и беше описан като "изключително рядък" и "най-ценният и важен" камък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама