Ръководство за избор на подходящо облекло за всеки повод


Ръководство за избор на подходящо облекло за всеки повод
Снимка: MDL

Тенденциите идват и си отиват, но добре обмисленият основен гардероб винаги остава. Базовият гардероб е гръбнакът, върху който се крепи стилът на всяка съвременна жена. Във всеки шев се крие история, във всяка бродерия – съобщение. Поради тази причина защо да не направим процеса на обличане емоционален и изразителен? Да се потопим във вълнуващата реалност на модата и да разкрием специфичността на отделните елементи в света на облеклото. Ако все още е загадка за вас как да създадете качествена база, с която да създавате зашеметяващи визии за всеки повод, от MDL ще отговорим на всички ваши въпроси.

Защо ви е необходим основен гардероб?

Основният гардероб е най-добрият вариант за жена на всяка възраст. Няма значение на колко години сте – една добре обмислена основа значително ще опрости живота ви. Концепция на основния гардероб е да използвате ограничен брой удобни и универсални елементи, които можете лесно да комбинирате. Нека поговорим за основните предимства на този подход:

● универсалност – можете да създавате великолепни и практични тоалети всеки ден, без да отделяте излишно време.

● практичност и издръжливост – това е чудесна възможност да променяте стила си по всяко време, а основните елементи ще се впишат перфектно с всяко ново допълнение.

● екологичност – идеята за съзнателно потребление е неразделна част от концепцията за основен гардероб. Ако купувате само най-важното, а не бързо отминаващи тенденции, не е нужно да започвате всичко от нулата всеки сезон.

Ако сте уверени в своя вкус и способност да се обличате стилно, можете да се справите сами – следвайте правилата за създаване на подходящо облекло за всеки повод.

Как да създадем основен гардероб – полезни съвети за начинаещи

От MDL подготвихме просто ръководство, което ще ви помогне да разберете най-важните ключови моменти.

Анализирайте стила си

Напоследък мнозина започват да променят приоритетите си при избора на дрехи. На преден план не е количеството, а качеството и гъвкавостта. За да разберете в какво трябва да инвестирате, първо изучете собствения си стил, тъй като няма да можете да съставите основен гардероб без него. Всъщност няма универсална формула – някои обичат ризи и мразят поли. Други предпочитат меки плетива и не се виждат в официални костюми. Преди да започнете, анализирайте своя стил и начин на живот. Решете сами кои неща харесвате най-много и в какви тоалети се чувствате комфортно и уверено. Начинът на живот също играе важна роля.

Оценете гардероба си

Започнете с анализ на съществуващите неща. Само така ще разберете какво ви липсва и от какво трябва да се отървете. Разделете всички неща на групи и ги разпръснете пред себе си. Ако е необходимо, можете да направите списък с дрехи, от които ще изберете основата на основния гардероб. След това обърнете внимание на вашето описание за идеалния гардероб, за да разберете кои неща не се вписват в тази концепция. Не забравяйте да отделите неща, които рядко обличате или изобщо не носите. Те могат да бъдат продадени, дадени на приятели или за преработка.

Попълнете празнините в основния си гардероб

Преди да създадете основен гардероб, проучете палитрата от съществуващи дрехи. Трябва да преобладават неутралните нюанси. Ако имате само щампи и ярки цветове в гардероба си, помислете за закупуване на дрехи в черно, бяло, бежово, екрю и пастелни нюанси. Разбира се, не се ограничавайте до черно-бяла палитра. Опитайте малко по-гъвкави нюанси като кафяво, камила, бордо, сиво и дори изумрудено зелено.

След това анализирайте наличните продукти, за да разберете какви основни неща трябва да купите, за да допълните колекцията си. Заложете на класически неща, които никога няма да излязат от мода. Сред тях са палта, жилетки, кашмирени пуловери, прави дънки, черни ботуши и блейзъри. Не забравяйте, че те са подходящи за всяка ситуация и повод.

Кои дрехи са подходящи за всеки повод?

Основният гардероб може да бъде съставен по готова схема. Най-простата основна формула, която винаги можете да адаптирате към вашия стил е: 4 горнища, 4 долнища, 2 рокли, 2 горнища за многослойни комплекти и 4 аксесоара по ваш вкус.

● горна част – бяла тениска, бяла риза, пастелна копринена риза и широка блуза;

● долна част – панталони, поли и дънки в разнообразни стилове и цветове;

● рокли – вечерни и ежедневни. За зимата изберете обгръщащи плетива или вталени модели;

● многослойни визии – различни блейзъри, сака, потници и жилетки, които могат да се комбинират с блузи и ризи. Заложете на черно, кафяво, тъмносиньо, кремаво и екрю;

● аксесоарите – трябва да включват обемен шал, минималистични бижута, подходящи за всяка ситуация, и чанта (едноцветна тип ‘tote’ или ‘shopper’).

А сега нека разгледаме подробно основните неща, които трябва да имате в гардероба си.

1. Връхни дрехи

Започнете с връхните дрехи, тъй като те трябва да бъдат подходящи за всички визии. Най-печелившата опция е палто с права кройка, което можете да откриете в колекциите на Max Mara. През пролетта можете да го замените с кожено яке с уникален дизайн от Givenchy.

2. Костюм с панталон или пола

Уверете се, че костюмът с панталон или пола ви стои перфектно. Ако искате да се отървете от прекалената официалност на образа, заложете на модел със свободна кройка. Отново изберете комплект с неутрален цвят – черен, сив, кремав или бежов. Не забравяйте, че елементите на костюма могат да се носят отделно. Max Mara предлага страхотни визии както за офис, така и за официални събития.

3. Ризи

Леката риза също принадлежи към основните неща. Тя може да се съчетава с всякакви визии, подходящи за различни поводи. Обърнете внимание – свободната кройка е по-актуална от всякога. Можете да изберете риза-рокля от марката Brunello Cucinelli или Lanvin, която да носите самостоятелно или в комбинация с коланче. Може да не носите бяла риза всеки ден, но не можете без нея. Заложете на вталена бяла риза от Max Mara, както и на моделите в пастелни цветове и свободна кройка, които предлага марката.

4. Класическа рокля

Изберете силуети, като вземете предвид характеристиките на вашата фигура. Можете да закупите както малка черна рокля, така и плетена рокля с декорации. Основният принцип на избор е прост стил и неутрален нюанс. Роклите на Sportmax предлагат изисканост и динамика в изключително хармонично съчетание. С иновативни дизайни и внимание към детайла, те представляват визията на съвременната смелост.

5. Дънки

Няма как да създадете основен гардероб, без да включите деним елементи. Това е важен компонент и никога няма да сбъркате с чифт черни и сини дънки с права кройка или интересен дизайн. Дънките на Brunello Cucinelli превръщат ежедневието в елегантно пътешествие сред комфорт и стил. С внимание към качеството и изчистените детайли, те представляват симбиозата на релаксация и изисканост.

Златното правило за създаване на перфектния гардероб за жени

Основните дрехи са гръбнака на вашия личен гардероб. Това е база, която ви позволява да създавате комплекти за всякакви поводи. Но гардероб, състоящ се само от десет или дванадесет основни неща, е скучен и непълен. Какъв трябва да бъде идеалният женски гардероб, така че да избегнем въпроса „Какво да облека днес?”.

В допълнение към основните неща, гардеробът ви трябва да бъде допълнен от още 2 групи, а именно стилни и модерни дрехи, в духа на най-новите тенденции. Стилните облекла са предназначени да подчертаят вашата индивидуалност. Изберете ги според вашия стил и предпочитания за цветове. Модната група се състои от дрехи, които отговарят на тенденциите на текущата година.

Създаването на перфектния дамски гардероб надхвърля мимолетните тенденции и включва златно правило, в което се преплитат гъвкавост, индивидуалност и непреходност. Става дума за създаване на колекция, която хармонизира с ежедневието, отличава личния стил и инвестира в добре подбрани и трайни артикули. Независимо дали става въпрос за класическа черна рокля, която служи за различни поводи, или за добре скроено сако, което издига на по-високо ниво всекидневния ансамбъл, изкуството да се изгради идеалният гардероб се крие в избора на артикули, които отразяват индивидуалността на човека, могат да се адаптират към различните сезони и се отличават с удобство и елегантност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама