Шантел Браун - уникален модел с рядко кожно заболяване


Шантел Браун - уникален модел с рядко кожно заболяване

Когато Шантел Браун-Йънг била на 4 годинки, мистериозно бяло петно се появило върху корема й. След като подобни петна започнали да се появяват по цялото й тяло, тя била диагностицирана с неизлечимо "витилиго" - заболяване, проявяващо се в по-малко или около 1% от човешката популация, което се изразява именно в появата на светли петна по кожата.

"Тормозът и подигравките започнаха, когато тръгнах на училище. Имах две приятелки, които изведнъж спряха да разговарят с мен и дори да ме доближават. След като ги попитах защо са се отдръпнали така внезапно, те обясниха, че родителите им не им позволяват да са близо до мен, за да не хванат болестта им. Обясних, че тя не е заразна, но почти никой не се интересуваше от това какво имам да кажа", споделя 20-годишният модел. "Беше трудно. Имах огромни проблеми със самочувствието.“

Всичко обаче се променило, когато Шантел била на 16 години - тогава фотограф от Торонто я забелязал и й казал, че трябва да стане модел. "Бях във възраст, когато все още ме притесняваше как ме виждаха хората, но се опитвах да не мисля за това, да мисля за себе си и за това, че трябва да се обичам такава, каквато съм.“

От там нататък тя неистово започнала да се опитва да "хване окото“ на топ моделът Тайра Банкс. "Качвах снимки в Instagram и се надявах по някакъв начин да ме забележи, като карат последователите си да я отбелязват в коментарите под снимките ми. Един ден ми казаха, че Тайра Банкс много иска да участвам в шоуто й.“ (America’s next top model)

След като се явява на кастинг и е одобрена, Шантел ще се състезава заедно с още 13 мъже и жени в 21-вия сезон на шоуто, чиято премиера е на 18 август. Наградата за победителя е 100 000 долара, корица на сп. “Nylon” и договор с престижна модна агенция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама