Смели трендове от 90-те, които ще носим тази есен (СНИМКИ)


Смели трендове от 90-те, които ще носим тази есен (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver

Без значение дали сте били в бурните си тийн години, завършвали сте университет, започвали сте детска градина, станали сте родители или пък самите вие сте се родили през 90-те, щом четете това, то значи сте на възраст, на която е почти сигурно, че колорита на последната декада от ХХ век не ви е подминал.

А какво помните от деведесетарската мода? Екстравагантността, свободата, денима от глава до пети, незаменимите кецове? Вероятно всеки е интерпретирал модерното тогава по свой начин, но най-обобщено: 90-те бяха експлозия от стилове, цветове и съмнително подхождащи си трендове. Определено имаше доста противоречиви модни интерпретации, които е силно препоръчително да си останат само "спомени", но пък се открояваха и "съкровища", към които винаги ще изпитваме сантимент. През последните няколко години модата от въпросното десетилетие успява все по-уверено да се прокрадне по градските улици, а напоследък направо доминира над немалка част от тенденциите.

Естествено, ние активирахме нашите тренд радари и уловихме някои от най-актуалните "стари" нови вдъхновения. Оставяйки настрана шушляковите спортни екипи с прилежащия им брой ленти, ви представяме няколко модни находки, заради които наистина си заслужава да поразровите гардеробите (и спомените). Ако собствените ви или пък роднинските деца вече не са го направили, преди вас…

На майка ти дънките

Денимът винаги е бил актуален и вероятно никога няма да слезе от пиедестала в модния свят. Това обаче не пречи периодично да го претворяваме в нови, или пък не толкова нови вариации. Като така известните в 90-те свободни модели с висока талия, например. Конкретно този модел се нарича mom jeans и е нещо към което все повече градски момичета днес посягат, определяйки го като "най-удобният тренд". Признаваме си – има защо да печели симпатии!

Смелост в нови измерения

Изненадващо или не, още един тип обичани дрехи се завръщат в ежедневния стил. Жилетките! Онези от фините плетки, с къса кройка и връзки отпред, или пък с няколко малки копчета. А понякога и в овърсайз вариант! Моделите се разнообразни, цветовете преобладаващо светли, а ролята им в облеклото доста интересна. Ако до момента жилетките традиционно биваха възприемани като връхна дреха, или най-малкото като горен слой, то това сега съвсем не е така. Жилетките, вдъхновени от 90-те се носят непосредствено над бюстие, бралет, а за най-смелите – на голо. Да, за точно тази ексцентричност, присъща на 90-те, споменахме в началото…

По логото ще ме познаеш

Малко вероятно е да сте преминали през 90-те, без нито една тениска с лого. Е, познайте – те и сега са модерни. Много даже! Да, да, ние също се надявахме логоманията най-сетне да е отминала, но тук имаме нещо малко по-различно. В последните години на ХХ век беше актуално логата от тениските да не отразяват толкова дизайнерските брандове, колкото някаква принадлежност на този, който ги носи. Дали ще е логото на популярната газирана напитка с тайна рецепта, това на известна програма за космически изследвания или пък емблемата на любимата група, всичко, което е мащабирано и "залепено" на тениска е достойно да се носи. С дързост, естествено!

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТРЕНДОВЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама
Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама