Стела Маккартни представи най-устойчивата си колекция (СНИМКИ)


Стела Маккартни представи най-устойчивата си колекция (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Ревюто на дизайнерката Стела Маккартни на Седмицата на модата в Париж беше колкото панаир на изкуството, толкова и новаторско представяне на пролетната ѝ колекция, изпъстрена с цветни проблясъци, предаде "Асошиейтед прес".

Принос към моделите имаше емблематичният японски съвременен художник Йошитомо Нара. След ревюто скулпторът Джеф Кунс се отби в ателието със световноизвестни скулптури на Константин Бранкузи, за да поздрави Маккартни.

Екологично ориентираното ревю на дизайнерката също така демонстрира новаторство с използването на регенеративен памук.

Подиумът, покрит с килим в жълто, червено и синьо заслепи ВИП гостите на модното шоу на Стела Маккартни във външния двор на Центъра "Помпиду" - декор, създаден в чест на прочутия цветен, структуралистичен екстериор на музея на изкуствата на заден план.

Тази жизненост продължи и в пролетната колекция, която беше типично плавна и спортна, на моменти с ярки цветове.

Този сезон шикозните облекла като асиметрични бели мини-рокли с веревна кройка или тесни розови топове с изрязан страничен силует служат като платно за живото въображение на Нара. Отпред художникът създава поразителни образи на момичета с големи очи и деца в костюми на животни, описани като "зловещи".

Най-забавните визии са изцяло цветни, като например тебеширеножълт топ и панталон, съчетани с черни джапанки. Това изглеждаше атрактивно фона на яркожълтия подиум и накара модните спецове да посегнат към фотоапаратите си.

Говорейки зад сцената, след като поздрави своя подкрепящ я баща, бившия бийтъл Пол Маккартни, дизайнерката сподели задоволството си, че тази пролетна колекция представлява рекорд за лейбъла с 87 процента устойчивост.

"Това е най-устойчивата ми колекция досега. Надявам се, че нищо не е пожертвано. Не би трябвало да виждате нищо от устойчивостта. Все пак трябва да изглежда луксозно", каза Стела.

Не е тайна, че модата е силно разточителна индустрия. Откакто къщата ѝ беше придобита от луксозния гигант LVMH, Маккартни пое и лобистка роля в компанията, за да я тласне в по-екологична посока.

Този сезон един от плодовете на тази нейна роля се появи на модния подиум. Дизайнерката заяви, че от LVMH са платили за тригодишен пилотен проект за производство на регенеративен памук - отглеждан по начин, който поддържа здравето на почвата. Инициативите на Стела Маккартни се разглеждат като трансформиращи и оказващи влияние за модната индустрия като цяло.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама
Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама