Съвети от 4sales при избор на дамска чанта


Съвети от 4sales при избор на дамска чанта
Снимка: iStock/Guliver

За да изглеждате стилна и елегантна, модерна и изискана, дамската чанта е неотлъчен женски аксесоар от цялостния аутфит. Тя още позволява носенето с вас на най-нужните допълнения, като лакове, телефони, портмоне и други. Но как да направите най-добрия избор? Нека видим съветите на стилистите от онлайн магазин 4sales.

Колко голяма трябва да е дамската чанта

Размерът се определя спрямо фигурата на тялото. По-пълните момичета трябва да избират по-големи дамски чанти. По-малкият размер на фона на едрото тяло ще създава визуално впечатление за още по-големи размери. Жените с обичайна фигура трябва да предпочитат стандартните размери. По-големият аксесоар в случая няма да изглежда пропорционално на крехкото тяло.

Малките размери събират и минимум вещи, поради което често дамите, като допълнение носят и компактна раница. Ако целта е създаване на делови аутфит, то раницата може и да я оставите.

Какъв е подходящият цвят

Съществува мнение, че дамската чанта през лятото трябва да е светла, а през зимата – черна. Често момичетата не успяват да комбинират тъмните или светли нюанси с облеклото си, поради което стилистите на 4sales съветват да използвате нюанси, като сиво, сиво-бежово или сиво-кафяво. Това са универсални цветове, които пасват на всяка визия, сезон и цветово съчетание на облеклото.

При избор за всекидневна употреба, препоръчителните нюанси са ярките. С най-добър успех се използва лимона, ментата, тюркоазът. Тези цветове обаче няма да са подходящи за корпоративния стил на обличане, така че в подобен случай се препоръчват по-строгите тъмни нюанси.

Дамски чанти

Има ли значение формата

С оглед на визуалното съчетание с фигурата на тялото, формата на дамската чанта има голямо значение. Заоблените форми са противопоказни за пълните момичета, тъй като това подчертава техните завишени пропорции. Ъгловите решения в този случай са по-удачният вариант. От друга страна, стройните слаби дами имат нужда от средно голям размер и закръглени форми на дамската чанта. Трапецовидните и правоъгълни форми с къси дръжки са предпочитани от дамите с широки бедра, тъй като това визуално до известна степен ще коригира недостатъка.

Кои са отделните видове

● Shoulder Bag – дръжките са достатъчно дълги за носене на рамо;

● Crossbody Bag – позволява носене не само през рамо но и “косо” по диагонал;

● Handheld Bag – с една или две дръжки, позволяващи носене в ръка или при сгънат лакът;

● Clutch/ pochette – липсват дръжки, но има дълга каишка или верига за носене през рамо.

Препоръчително е пазаруването на качествени и хубави модни женски продукти и аксесоари от проверени сайтове. Това гарантира повишена дълготрайност, а използването на промоциите ще позволи по-изгодни покупки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама