Yves Saint Laurent с колекция, вдъхновена от 80-те


 Yves Saint Laurent с колекция, вдъхновена от 80-те
Снимка: Getty Images

Френската модна къща Yves Saint Laurent организира дефиле на открит подиум, озарен от светещата Айфелова кула, за да представи колекция от елегантни вечерни облекла на дизайнера Антъни Вакарело, съобщи "Асошиейтед прес".

С падането на нощта гостите, сред които поп звездата Роуз от южнокорейската група Blackpink, се придвижваха бавно в залата под надвисналите облаци, спирайки за селфита пред огромен фонтан с течаща вода.

Моделите "изплуваха" от тъмнината, проправяйки си бавно път бавно надолу по широки стълби, преди да заобиколят фонтана на високи токчета.

Те носеха прозрачни, прилепнали по тялото рокли, гарнирани с елегантни кожени палта с подчертани рамене в стил 80-те години на миналия век, които галеха пода. Качулки напомняха за времето на разцвета на покойния Ив Сен Лоран.

Основателят на модната къща старателно превръща качулките в един от най-емблематичните си елементи. Така че Сен Лоран вероятно би погледнал с добро око на творенията на Антъни Вакарело, който черпи вдъхновение от този стил и го използва, или по-скоро се развихря с него.

Масивни гривни и обеци - основен почерк на дизайнера, допълваха визията на моделите. Оскъдни ансамбли контрастираха с ефектни златни обеци.

Придържайки се предимно към приглушени или карамелени тонове, Вакарело насочи вниманието към силуетите - стройни, без излишни украшения, на моменти с драперии и асиметрични кройки.

В колекцията не липсваха и къси роклички върху прегърнали тялото фланелки, чиято предизвикателна естетика крещеше за чувствено удоволствие.

След дефилето, отбелязало края на втория ден от Седмицата на модата в Париж, гостите, сред които Карла Бруни и Роси де Палма, позираха за снимки с приятели.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама