Забраниха реклами на Yves Saint Laurent


Забраниха реклами на Yves Saint Laurent

Френският рекламен регулатор нареди модната къща Yves Saint Laurent да махне свои реклами от улиците на Париж, тъй като на тях са изобразени прекалено слаби манекенки в "унизителни“ пози.

На един от свалените плакати се вижда модел с разтворени крака, облечен в кожено палто и чорапогащник, както и друг с жена в трико, наведена над стол.

Според Стефан Мартин, ръководител на рекламния регулатор, неговата служба е получила 120 оплаквания във връзка с начина, по който жените са представени в тези реклами - като предмети в подчинена позиция. Освен това, те са прекалено слаби и приличат на анорексички. 

По думите му властите вече са изпратили писмо до модната къща с искане да спрат използването на тези снимки, да ги премахнат или да ги променят. Очаква се по-подробен анализ на рекламната кампания да бъде направен в петък.

От компанията отказаха да коментират действията на френския регулатор.

Настоящата реклама е създадена от самата модна къща, която в момента е под ръководството на младия белгийски дизайнер Антъни Вакарело.

Преди две години британските власти забраниха друга рекламна кампания на Yves Saint Laurent, тъй като в нея беше включен прекалено слаб модел, чиито ребра се виждаха. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама