Имате косопад и проблеми със скалпа? Тази процедура върши чудеса (ВИДЕО)


Имате косопад и проблеми със скалпа? Тази процедура върши чудеса (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Загубата на коса обикновено се причинява от хормонален дисбаланс в и около космения фоликул, намалено кръвообращение и недостиг на основни хранителни вещества. То може да бъде предизвикано от стрес и различни болести. Ако искате да се справите с този неприятен проблем, можете да се подложите на мезотерапия.

Процедурата за скалп, която се предлага в Салони за красота Murphy, включва инжектиране на коктейл от естествено срещащи се хранителни вещества, включително хиалуронова киселина, витамини, минерали и аминокиселини, в скалпа, за да подхрани корена на косата, да увеличи притока на кръв и да предизвика повторен растеж. В резултат на това косата ще стане по-плътна, по-силна и по-пълна.

Силвия Стойнова, която е медицински козметик в Салони за красота Murphy, ни разказа повече за процедурата и ни показа как точно се прави. Арт директорът Марин Хубенов – Мърфи сподели, че е много доволен от ефекта и определено я препоръчва на всички, които имат повишена загуба на коса.

Какво представлява мезотерапията за скалп?

Като всяка друга мезотерапия, целта на тази процедура е контролирано да се вкара активно вещество дълбоко в кожата, където то да работи в наша полза "отвътре-навън". В зоната на скалпа се използват специални коктейли, които имат грижата да подхранят космения фоликул, за да бъде по-устойчив на вредни влияния, намаляват косопада и събужат т.н заспали фоликули.

За кого е подходяща процедурата?

Терапията е предпочитана от мъже, които обикновено имат наследствено предразположение към оплешивяване (т.н андрогенна алопеция), тъй като успешно забавя развитието на заболяването. Процедурата е силно препоръчителна след трансплантация на коса, поради укрепващите фоликула свойства. Мезотерапията се използва успешно при жени и мъже, чиито коси са девитализирани, фини и редки. Изключително е подходяща като възстановяваща терапия след бременност и кърмене, когато при повечето жени настъпват хормонални промени и косата значително се уврежда.

Как се извършва процедурата?

Извършват се контролирани убождания в зоната на скалпа, постредством пистолет инжектор, на минимална дълбочина, достигайки дермалната зона. Процедурата е краткотрайна, с минимален дискомфорт. След терапията клиентът се чувства и изглежда нормално и трябва да спазва минимални изисквания.

Препоръчва се курс от 6-8 процедури, веднъж седмично, за да бъде резултатът максимално добър и траен. Като при всяка мини-инвазивна процедура, съществуват и противопоказания за изпълнението ѝ, затова ви съветваме да се консултирате предварително с терапевт. Ефективността на процедурата е индивидуална, а пълният резултат се вижда след около 3 месеца.

Вижте как точно се прави процедурата:

 

Ако се колебаете дали тази процедура е подходяща за вас, можете да запазите час за безплатна консултация с медицински козметик.

Къде можете да си направите процедурата?

В Салони за красота Murphy на бул. "България" 11 (0887 428 326) и на ул. "Граф Игнатиев" 3 (0887 427 192).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама