16-годишни варненци са носители на трофея Нестле за Живей Активно! Volleyball Night League 2019


16-годишни варненци са носители на трофея Нестле за Живей Активно! Volleyball Night League 2019
Снимка: Nestle

48 отбора от различни възрастови групи премериха сили във второто поредно издание на турнира по плажен волейбол Нестле за Живей Активно!Volleyball Night League през нощта на 04.08.2019 г. във Варна.

След големия успех на първото издание, тази година турнирът привлече както опитни състезатели, така и млади момичета и момчета от цяла България. Трофея грабнаха едни от най-младите участници– 16-годишните Кристиян Димитров и Георги Бинев от отбор „Black Spikers“. В изключително оспорван финал те победиха Мартин Лилов и Ненчо Костов от отбор „Ъ“.

Турнирът по плажен волейбол се организира от Нестле за Живей Активно!, Евгени Иванов – Пушката и републиканските шампионки от ВК „Марица“, с подкрепата на Община Варна, Българска федерация по волейбол и ЕКОПАК България. Волейболният ас и шампионките посрещнаха всички участници и гости при волейболните игрища на плажа в Аспарухово и дадоха началото на спортното състезание с демонстративен звезден мач. „Изключително щастливи сме, че станахме част от голямото семейство на Нестле за Живей Активно! и заедно организирахме Volleyball Night League 2019. Станахме свидетели на много оспорвани двубои, а волейболистите демонстрираха изключителни качества и спортен дух. Участниците за пореден път показаха, че Варна е столицата на волейбола в България“, споделиха шампионките от ВК „Марица“.

Всички 48 отбора демонстрираха спортен хъс и fairplay и се забавляваха в духа на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене. Финалната фаза срещна опитния отбор „Ъ“ и младите надежди от „Black Spikers“. Въпреки силната игра на Мартин Лилов и Ненчо Костов от отбор „Ъ“, младите волейболисти Кристиян Димитров и Георги Бинев показаха завиден спортен хъс и ентусиазъм и заслужено грабнаха трофея. Класираните на първите три места отбори получиха и тридневни билети за олимпийските квалификации по волейбол.

Организаторите се бяха погрижили за доброто настроение на всички присъстващи с много изненади, музика и добро настроение. Волейболният турнир продължи до късните часове на нощта, а всички фенове се заредиха с много позитивна енергия. Volleyball Night Leagueе част от дългосрочния ангажимент на Нестле да мотивира българите да се движат, да спортуват и да се забавляват със своите приятели.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата iwoman.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама