5 упражнения срещу целулит


5 упражнения срещу целулит
Снимка: iStock/Guliver

Целулитът е много неприятно нещо и няма да изчезне, без да се борите. Различни фактори като гени, хормони, неправилно хранене и лошо кръвообръщение могат да доведат по появата му. Тъй като целулитът се образува най-вече по дупето и бедрата, трябва да атакувате точно тези зони.

Днес ще ви покажем няколко ефикасни упражнения, които ще ви помогнат да изгладите кожата си. И разбира се - не забравяйте, че трябва да се храните здравословно и редовно да си правите масажи.

Страничен напад с гиричка

Застанете изправени, краката събрани и дръжте гира на нивото на гърдите. Направете широк напад встрани с единия крак, като гърбът трябва да е изправен. Изправете се, избутвайки крака от земята. Направете 2 серии по 20 повторения, след което сменете крака.

 

Напад с гирички

Направете напад напред с единия крак, държейки по-тежки гири. Върнете в изходна позиция и сменете крака. Направете 2 серии по 20 повторения на крак.

Плие клек

Застанете с широко разтворени крака, сочещи навън. Клекнете, докато държите гира на нивото на гърдите, и отново изправете. Направете 2 серии по 20 повторения.

Повдигания

Легнете на пода и поставете гира на хълбоците. Повдигнете таза и задръжте 30 секунди, след което отпуснете. Направете 2 серии по 20 повторения.

Повдигане на крака

Легнете на една страна, подпряни на лакътя. Подвигайте горния крак. Направете 2 серии по 20 повторения на всеки крак.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама