7 упражнения за "любовните дръжки"


7 упражнения за "любовните дръжки"
Снимка: Тhinkstock

Кой казва, че задължително ви трябва фитнес зала или скъпо оборудване, за да си направите страхотна тренировка? Тези упражнения ще стопят мазнините в областта на корема и кръста и ще ви подготвят за лятото, а единственото, което ви трябва за тях е плажна кърпа.

Как да ги правите: Изпълнявайте упражненията до 4 пъти седмично с малки почивки между тях след кардио сесия или в рамките на силова тренировка. Повторете цялата серия 2-3 пъти.

Какво ви трябва: Плажна кърпа или голяма кърпа за баня.

Упражнение 1

Повторения: 20

Седнете на пода със свити колене, стъпалата на земята, като държите кърпата силно изпъната над главата. Стегнете корема, извийте тялото надясно и спуснете кърпата, описвайки полукръг. Върнете тялото в изходна позиция, кърпата над главата. Направете упражнението на другата страна. Повторете 20 пъти.

Упражнение 2

Повторения: 10

Легнете на пода по гръб със свити колене и стъпала на пода. Сгънете кърпата на малък квадрат и я сложете под кръста си, долният й край да е точно над тазовите кости. Сложете ръце над главата и издишайте.

Бавно повдигнете главата и раменете, задръжте, после отново бавно се върнете в изходна позиция. Повторете 10 пъти.

Упражнение 3

Повторения: по 10 за всяка страна

Легнете по гръб, с ръце опънете кърпата зад главата. Вдигнете краката на 45 градуса над пода, изпънати. Свийте десния крак в коляното, повдигнете главата и раменете и ги извийте надясно. Балансирайте на десния си хълбок. Върнете в изходна позиция. Повторете 10 пъти на дясната страна, след това още 10 на лявата.

Упражнение 4

Повторения: 15

Застанете на ръце и колене, кърпата сгъната под пръстите на краката. Плъзнете бавно краката заедно с кърпата назад, като застанете в планк – гърба и краката да са в права линия. Бавно върнете в изходна позиция, като се стараете тазът ви да не увисва или да не стърчи във въздуха. Повторете 15 пъти.

Упражнение 5

Повторения: по 15 за всяка страна

Легнете на дясната страна, дясната ръка изпъната под главата, кърпата сгъната под дланта. Лявата ръка е свита под гърдите. Изправяйте бавно торса , като се плъзгате с кърпата. Върнете в изходна позиция. Повторете 15 пъти, след това още 15 пъти на лявата страна.

Упражнение 6

Повторения: 10

Седнете на пода със свити крака, сложете кърпата зад коленете и я опънете с ръце. Повдигнете прасците така, че да са успоредни на земята (тялото да образува буквата V ). Отпуснете гърба назад, като държите кърпата за опора. Главата и раменете не трябва да докосват пода. Върнете се в изходна позиция. Повторете 10 пъти.

По-труден вариант: ръцете държат кърпата над главата. При отпускане назад, ръцете слизат надолу пред тялото.

Упражнение 7

Повторения: по 10 за всяка страна

Застанете в планк с опънати ръце. Свийте левия крак към гърдите, десния опънат, с кърпата под пръстите. Бавно свийте десния крак, като се плъзгате с кърпата. Върнете обратно. Направете 10 повторения, после още 10 с другия крак.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама