78-годишна жена поставя спортни рекорди (ВИДЕО)


78-годишна жена поставя спортни рекорди (ВИДЕО)
Снимка: Стоп кадър

Нора Лангдън е 78-годишна американска пенсионерка, която не играе само бинго. През последните години влиза в такава спортна форма, че се превръща в звезда по вдигане на тежести в страната си. Тя е в състояние да вдигне 180 килограма, с което държи не по-малко от 19 световни рекорда.

Но не винаги е било така. На 65 години, когато се пенсионира, Нора има сериозни затруднения дори да се качва и слиза по стълби. Това съвсем не я принуждава са си стои вкъщи, а я мотивира да влезе във форма. И тя го постига. Сега може да прекара до три часа във фитнеса, като прави клекове и всякакви силови упражнения.

"Никога не съм ходила на фитнес или спортувал до 65-годишна възраст", признава тя в предаването "Добро утро Америка". "Първият ден, когато стъпих във фитнес зала, се прибрах вкъщи вечерта и си казах, че никога няма да се върна, защото за мен беше твърде много", признава Нора. "Тогава чух глас, който ми казваше да се върна. Така че се върнах и ето ме днес."

Тя наела личен треньор и започнала с прости упражнения и вдигане на минимални тежести. Малко по малко трудността нараствала и не отнело много време да се промъкне в класацията на жените от нейната възрастова група. "Победих ги всички", казва тя гордо. "Аз нямам конкуренция".

Въпреки че вече е спечелила повече от 20 състезания, Нора иска да продължи да се подобрява. "Следващата ѝ цел е да направи нещо безпрецедентно за възрастта си: общо вдигане на тежести на повече от 453 килограма", обяснява треньорът ѝ Арт Литъл. "Изненадващо е, защото бихте си помислили, че когато някой остарее, той става по-слаб, но това не е така, защото тя прекарва времето си във фитнеса и работи усилено."

Това е предизвикателство за нейната възраст, а също и голям стимул за нея. "Това ме държи мотивирана и затова вървя напред", казва Нора. "Сега вече съм силна, не пия лекарства и съм в добро здраве и така искам да остана". Ето защо тя насърчава други хора на нейната възраст да последват примера ѝ: "Много възрастни хора просто си стоят вкъщи, седят и гледат телевизия, след като се пенсионират, но вие сте родени да продължите, докато Господ не ви прибере", казва тя настойчиво. "Тялото ви е изградено за упражнения и трябва да го поддържате в движение, за да останете здрави".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама