Българската гордост Ивет Лалова разкри тайната на успеха си


Българската гордост Ивет Лалова разкри тайната на успеха си
Снимка: Getty Images/Guliver

"Чувствам се по-прекрасно от всякога. Наистина физически съм много добре, със съзнанието, че знам какво искам и какво да направя. Следват още няколко състезания, още по-големи планове, много, много мечти!" Това сподели Ивет Лалова в предаването "Здравей, България" по NOVA, след като се класира за Олимпиадата в Токио през 2020 г. и Световното в Доха.

35-годишната спринтьорка спечели състезанието на 200 метра от турнира "Сейко голдън при" в Осака, Япония с 22 секунди и 55 стотни. Този рекорд я изстрелва на Олимпийските игри в Токио и на Световното в Доха. "Това беше първото ми състезание за сезона. Имам късмета да се състезавам в благополучни атмосферни условия. Знаете, ние зависим от времето, от вятъра", каза още Лалова.

Тя ще е и единственият български лекоатлет, участвал в пет олимпиади. "Има още време до Токио, имам квотата. Да сме живи и здрави, предстои още много работа. Моята цел не е просто да отида там, а да направя едно добро представяне, за да мога да заключа тези пет олимпийски кръга", продължи разказа си тя.

"Олимпийските игри са нещо изключително трудно и хиляди хора в момента по целият свят работят на 1000%, за да стигнат до там. Дори едно участване на Олимпиада е невероятен успех", категорична е българката.

На въпроса каква е тайната на успеха й, тя отговори: "За огромни спортни успехи трябва да има талант, но останалите 90-95% са работа и дисциплина. Може би моята тайна да продължавам да се състезавам и да печеля се крие в желязната ми дисциплина и в това, че продължавам да се уча - чета, изпробвам нови методи върху себе си. Не спирам да се развивам и искам постоянно да мога да се усъвършенствам".

"Кариерата в атлетиката приключва в един момент. На първо място аз съм жена, искам да бъда майка. За нас в атлетиката това е край на кариерата, особено на едно много високо ниво, е почти невъзможно след това да се върнеш след определена възраст, затова моите мечти се пренасят на много други хоризонти, полета и тепърва искам да постигам още по-големи успехи от спорта. Смятам, че животът ми тепърва започва, след като приключи спортната кариера. Моят живот и път в спорта няма да приключат там", категорична беше 35-годишната Ивет.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама